Het Cobra Museum organiseert in samenwerking met Amstelveense beeldende kunstenaar Stephanie Rhode het HOME Art Project, een expositie is vanaf 10 maart te bezichtigen.

HOME Art Project is een doorlopend kunstproject voor alle inwoners van Amstelveen. Stephanie Rhode, zelf inwoner van Amstelveen, fotografeerde haar medebewoners met een huis van witte wol.

Wat betekent ’thuis’

Daarbij stelde zij hen de volgende vragen: “Wat betekent ‘HOME’ voor jou? Zijn dit je vrienden en familie, persoonlijke bezittingen of is het misschien een plek in de natuur of een bepaalde omgeving die je thuis laat voelen?

 Kunstenaar

Stephanie Rhode studeerde in de tachtiger jaren aan de AKI Academy of Art & Design ArtEZ in Enschede. Haar werk is bekend door haar vergankelijke kunstprojecten en het universele thema ’thuis’. De nieuwsgierigheid naar andere culturen en landen heeft haar werk als beeldend kunstenaar sterk gevoed. Zo houdt ze zich bezig met maatschappelijke vraagstukken, beeldend weergegeven in de openbare ruimte, musea of in de natuur. Haar werk neemt verschillende vormen aan, zoals installaties, video, performances, fotografie en tekeningen.

Eerste deel

Het eerste deel van de foto’s zijn t/m 7 mei 2023 te zien in het Cobra Museum in Amstelveen. De rest wordt in het najaar tentoongesteld, als Stephanie Rhode alle 139 nationaliteiten heeft kunnen vinden en fotograferen. De expositie kwam tot stand dankzij de Gemeente en Stichting Stokroos. Meer informatie is te vinden via www.cobra-museum.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.