Onacceptabel vindt de SP het dat, terwijl alle twaalf partijen in de gemeenteraad tijdens de verkiezingscampagne de hoogste prioriteit gaven aan wonen, er in de Schildersbuurt woningen al geruime tijd leeg staan.

Volgens SP-fractievoorzitter Patrick Adriaans hebben de politici vele meningen aangedragen om de woningnood te beteugelen. “Van het aloude D66-mantra dat de doorstroming moet worden bevorderd tot het bouwen van meer sociale huurwoningen”, constateert hij.

Onbesproken

Maar volgens hem is leegstand in tijden van woningnood onbesproken gebleven. Vrijdag ging zijn partij in Schildersbuurt kijken. Resultaat van de rondgang: de constatering dat zeker drie woningen aan de Gerard Doulaan, twee aan de Govert Flincklaan en een aan de Ferdinand Bolweg leeg staan. Mogelijk nog meer, denkt Adriaans, maar soms was dat niet duidelijk doordat luxaflex en/of lamellen voor de ramen hingen.

Tijdens de buurtverkenning heeft SP-lid Jan Wolters (foto rechts) gesprekken gevoerd met verschillende bewoners. “Duidelijk werd dat de verouderde huizen met enkel glas voor veel te hoge bedragen te koop worden aangeboden”, meent de SP. “Huizen die ooit in de sociale huursector vielen, worden nu te koop aangeboden voor € 700.00.” De partij zegt ook dat voor huurhuizen er grote verschillen in de huurprijzen zijn. “Degenen die al langere tijd wonen in de wijk betalen huren van rond de € 800, maar wie nieuw in de wijk komt, mag bijna het dubbele neertellen voor een woning van dezelfde kwaliteit.”

Nog bij ouders

SP-er Ted Meijaard (foto links) is 24 jaar en woont nog steeds bij zijn ouders. “Ik zou graag op mezelf gaan wonen, maar de huurprijzen die hier worden gevraagd gaan ver boven mijn budget. Eigenlijk kan ik nergens wonen in Amstelveen, want ook in andere wijken worden torenhoge huren en verkoopprijzen gevraagd”, zegt hij.

Adriaans constateert dat de mensen van zijn partij nu alleen nog maar in de Schildersbuurt zijn geweest. “Maar bij ons komen berichten binnen over nog meer leegstand van dure (koop)woningen. Ik denk dan ook aan de Bankrastoren waar peperdure flats onverkoopbaar en onverhuurbaar blijken te zijn. Het is onverteerbaar dat dit mogelijk is binnen onze gemeente, waar zoveel mensen op zoek zijn naar betaalbare woningen.” Hij vindt dat het onderwerp leegstand zo snel mogelijk op de agenda komen van de gemeenteraad moet komen. “Dit is niet meer uit te leggen aan de Amstelveners”.

3 REACTIES

  1. Maar beste Ted, jij hoort hier ook niet te wonen met je nitwit-inkomen. Je weet toch dat wij van D66 en VVD van de maatschappelijke discriminatie zijn! Wij rollen enkel de rode loper uit voor mensen met minimaal 3x modaal en expats.
    Je weet toch dat het normaal is dat een 2/3 van de Bankrastoren leeg staat. Je weet toch dat de aanwezigheid van mensen die hun handjes kunnen laten wapperen zoals bij de politie zorg, bouw, onderwijs ,volstrekt onbelangrijk is, want deze mensen hebben we in onze maatschappij volstrekt niet nodig.
    Wij van de VVD&D66 voeren dan ook een keigoed beleid gericht op de behoeften van de gehele bevolking. Wij kijken naar de toekomst!
    En daarop heffen we elke paar weken een goed glas aan Ouderkerkerlaan 1 ( uiteraard aftrekbaar) en ter verhoging van de omzet van onze prominente partijgenoten Remco Snoek en Manicelli.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.