In mei gaan korte creatieve cursussen van start bij Platform C | Volksuniversiteit Amstelland, waaronder tekenen en schilderen, beeldhouwen in steen en de ‘Talentenklas’ voor jeugdige kunstenaars. Nieuw in het voorjaarsprogramma van Platform C zijn de cursussen Tekenen op de iPad, Boetseren naar model en Ontdek de wereld van het etsen.

Voor zowel beginners als gevorderden gaan nieuwe korte cursussen van start op het gebied van tekenen, schilderen en beeldhouwen.

Portret

Als men het over tekenen en schilderen heeft, wordt onderscheid gemaakt tussen disciplines als aquarelleren, model, portret & stilleven en botanisch tekenen. Jeugdige kunstenaars (6 – 12 jaar) kunnen op verschillende dagen en tijdstippen aankloppen bij de Talentenklas voor een inspirerende ontdekkingsreis. De cursussen tekenen en schilderen gaan van 9 mei af van start. Beeldhouwen in steen kan op alle niveaus worden gevolgd van 11 mei tot en met 29 juni.

De Talentenklas is te volgen op maandag (vanaf 9 mei), woensdag (vanaf 11 mei), vrijdag (vanaf 13 mei) en zaterdag (vanaf 14 mei). Voor uitgebreide informatie en inschrijving kan men terecht op de website van Platform C: www.platform-c.nu.

Nieuw
Met foto’s van de natuur als uitgangspunt worden in de cursus Tekenen op de iPad de mogelijkheden verkend van het digitaal tekenen. Dat alles met behulp van het ‘digitale atelier’ in de iPad. De cursus wordt gegeven door Marijke van Oostrum van donderdag 12 mei tot en met 7 juli. De van origine Argentijnse kunstenaar Pablo Ponce is docent bij de nieuwe cursussen Boetseren naar model en Ontdek de wereld van het etsen. Wat etsen betreft leert men de zogeheten drogenaaldtechniek, een eeuwenoude techniek, waarbij met een etsnaald een tekening wordt gekrast in een etsplaat. Beide cursussen van Pablo Ponce lopen van vrijdag 13 mei tot en met 1 juli en zijn geschikt voor deelnemers op alle niveaus.

Voor meer informatie over tarieven, data en inschrijving: zie www.platform-c.nu. De balie van Platform C is geopend maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. Telefoon: 020 -647 14 57 | E-mail: info@platform-c.nu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.