Terwijl het blijkbaar voor niemand anders geldt, mogen media niet bij gemeentelijke activiteiten zijn. Daarom in tegenstelling tot vorige jaren ook niet bij de start van het coaching-programma voor ondernemers ‘ZAAI’ voor dit jaar.

Het nieuwe Zaai-programma wordt gevolgd door 47 startende ondernemers het coachprogramma, van wie er 24 aan het Engelstalige programma deelnemen.

Netwerken

De gemeente ondersteunt het samen met de Rabobank en de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA).

 Het coachprogramma bestaat onder andere uit masterclasses Netwerken, Financiën, Marketing, Bussines model Canvas en Sales. Naast de Masterclasses wordt deelgenomen aan netwerkbijeenkomsten van de OA, twee bedrijfsbezoeken en rondetafelgesprekken van de deelnemers over diversiteit en inclusiviteit.

 Mix

Wethouder Floor Gordon (economische zaken) zegt het een leuke groep deelnemers te vinden. “Starters met positieve energie hebben we dit jaar kunnen selecteren uit alle aanmeldingen. Een mix van starters en ondernemers die al wat stappen verder zijn. De kruisbestuiving van elkaar kunnen helpen is al voelbaar. En dat is precies één van de vele effecten van het project ZAAI.” Zij noemt Amstelveen een ondernemende gemeente. Zegt: “Startende bedrijven zijn van belang voor de vitaliteit en modernisering van de Amstelveense economie. Met het ZAAI-programma bieden we die de kans zich succesvol te ontwikkelen. Een versterking van de ondernemerskracht draagt in belangrijke mate bij aan een economisch sterker Amstelveen. ” Informatie over het ZAAI programma is te vinden op de website van Zaai.

Op de foto: Floor Gordon met zaailingen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.