Al meer dan 1400 woningzoekenden hebben zich gemeld om het geboortehuis van Johan Cruijff in Betondorp, een sociale huurwoning van de corporatie Ymere, te huren. Minder bekend is dat zijn broer Hennie, vader van Estelle (een van de exen van Ruud Gullit) in Bankras woonde, samen met zijn vriendin Jeanet Rüter. Jarenlang was op het balkon van hun beider flat aan Bankrashof een bord met de melding ‘Cruijff Groente & Fruit’ bevestigd. Pas onlangs werd dat weggenomen door zijn vriendin.

Dat had waarschijnlijk te maken met de publiciteit in Betondorp en het feit dat Hennie Cruijff tegenwoordig wegens dementie in een verpleeghuis woont.

Driekamerwoning

Hennie voetbalde ook bij Ajax, maar koos later voor de sportzaak en het sportartikelenmerk Cruijff. Hij groeide in hetzelfde huis op als zijn beroemd geworden broer en voetbalde met hem op straat. In het woonhuis aan Akkerstraat 32 was destijds ook de door de ouders gerunde groentewinkel gevestigd. Alleen de flat in Bankras herinnerde daar nog aan.

De kale huur voor de driekamerwoning komt nu op maximaal 762 euro per maand. Gullit ontmoette Estelle kennelijk in de winkel van haar vader. Toen Johan twaalf jaar was, verhuisde het gezin, omdat zijn vader was gestorven.

Het Amstelveens Weekblad besteedde destijds aandacht aan huwelijk van Estelle en Gullit omdat het in het Amstelveense raadhuis werd gesloten.

1 REACTIE

  1. 1400 gegadigden voor een soc huurwoning is heus niet zo gek. Er zijn er zelfs wel eens meer geweest voor andere. Ik denk dat dit hoge aantal ook gewoon te wijten is aan het grote tekort aan dit soort woningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.