Omdat dit een voor iedereen transparante site is, worden volgens de redactie anonieme reacties, vergelijkbaar met ingezonden stukken in een krant, niet (meer) geduld.

“Het liep de spuigaten uit”, zegt hoofdredacteur Johan Th. Bos (foto). “Zowat niemand wilde in reacties voor wie hij of zij was uitkomen. Wat doe ik met een anonieme ‘Bomenkapper’, ‘Taal’, ‘woord’ of VVD-vriendje? Zulke reacties gaan meteen weg.”

Palestijnen

Vooral tijdens de Israël-oorlog kwamen er volgens hem allerlei anonieme beschuldigingen binnen van mensen die achter de Palestijnen stonden. “Dat mag, maar men moet dan wel de naam van de beschuldiger erbij zetten. Ik heb de pest aan anonimiteit. Ik vind het persoonlijk lafbekken die zich daarmee bezig houden.”

Taal

Sommige reacties gaan trouwens op geen enkele wijze over de inhoud van het artikel, maar alleen over zaken als taalgebruik. “Die weiger ik ook, omdat zij verre van waar het om gaat staan”, zegt Bos. Hoewel er over fatsoen uiteenlopend wordt gedacht, haat hij in elk geval de anonimiteit. “Ik heb mijn eigen fatsoensnormen, die iets anders zijn dan censuur. Maar er worden geen extreem linkse of rechtse, antisemitische, racistische en provocerende of bedreigende reacties toegestaan.” Iedereen die er anders over denkt, kan zich uitleven op bijvoorbeeld sociale media, vindt hij.

6 REACTIES

  1. Ook mensen die achter de bezetter, kolonisator en genocidepleger Israël staat, moeten hun naam bij hun gebruikelijke beschuldigingen zetten.

  2. Vroeger moest je goed kunnen schrijven als je journalist bent. Tegenwoordig ga je achter je toetsenbord zitten, typt een hoop onzin inclusief talrijke taal- en stijlfouten, en je noemt je journalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.