De gemeente heeft nu ook de omwonenden van De Olmenhof geschreven dat het voormalige zorgcentrum wordt vervangen door nieuwbouw. Zij onderzoekt samen met de eigenaar Woonzorg Nederland, die voornemens is het te verhuren aan Brentano, of het mogelijk is er Oekraïense vluchtelingen tijdelijk in op te vangen.

Die Oekraïners zijn al in Amstelveen, maar worden sinds maart vorig jaar opgevangen in hotels.

Zwaar

Tot nu toe woonden in de Olmenhof jongere woningzoekenden op basis van de Leegstandswet. Die kunnen in een leegstaand gebouw maximaal tien jaar blijven, een periode die voor de betrokkenen volgen jaar op 2 april eindigt. Het valt als woningzoekende in Amstelveen niet mee, zegt de gemeente. Voor de Oekraïners onderzoekt de gemeente nu of opnieuw een vergunning voor tijdelijke bestemming bij het Rijk kan worden aangevraagd. Sinds vorig jaar maart worden die wel in hotelkamers opgevangen, maar dat is vooral voor gezinnen zwaar, zegt zij. De gemeente zoekt naar een alternatieve oplossing. Overigens wonen en werken de Oekraïners wel in de regio of zij gaan naar school in Amstelveen, zegt de gemeente. In elk geval mag geen vertraging voor de nieuwbouw ontstaan, laat zij omwonenden weten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.