Het is verkiezingstijd dus politieke partijen in de gemeenteraad doen of zij werkelijk de inwoners zien staan, zoals elke vier jaar. De VVD steunt nu plotseling buurtbewoners in Randwijck die aandacht vragen voor vervallen speeltuinen.

“De buurtapp sloeg op tilt nadat een bewoonster aandacht vroeg voor de vervallen speeltuin ter hoogte van Graaf Janlaan 26”, meldt de VVD-fractie. Raadslid Arjan Gerritsen en kandidaat David Koekoek namen persoonlijk polshoogte en constateerden dat de speeltuin wel erg was vervallen en er actie moet worden ondernomen. Maar Gerritsen zei ook dat er voor renovatie al een budget en een planning is.

Zandbak

De VVD zit in de nu zittende coalitie en het is verkiezingstijd dus gaat Gerritsen overbodige vragen stellen aan B&W. Bijvoorbeeld of de renovatie nu echt wel op de planning staat en of er snel wat aan die speeltuin kan worden gedaan. De zandbak is net zo oud als de buurt zelf (50+), de Tafeltennistafel is afgebrokkeld en de nog overgebleven wipkip roest langzaam weg, constateert het raadslid. “De speeltuin is vooral in trek bij hangjongeren en bezaaid met afval. En dat terwijl er veel jonge gezinnen wonen die graag wat speeltoestellen in de buurt hebben. Wij zijn voor gezinnen en kindvriendelijke buurten met voldoende plekken waar kinderen veilig kunnen spelen,” zegt Koekoek. Samen met de buurt stelt een petitie op om het draagvlak voor renovatie duidelijk te maken. Want net aks andere partijen wil de VVD nu kwijt zich sterk voor voldoende speelgelegenheid voor kinderen. Dat betekend niet alleen het ontwikkelen van nieuwe speeltuinen maar ook goed onderhoud aan bestaande speelgelegenheden zoals de speeltuin aan de Graaf Janlaan, zegt zij.

Rechts Arjan Gerritsen

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.