De gemeente Amsterdam laat weten dat zij deze week start met de broodnodige verbetering van paden in het Amsterdamse Bos die in slechte staat verkeren. Op deze paden zijn fietsers te gast, zoals bij het Bloesempark.

De werkzaamheden deze herfst en winter bestaan uit het herstellen van gaten en scheuren, het vernieuwen van de bovenste asfaltlaag of het aanbrengen van klinkers. De paden zijn een aantal dagen tot een maand buiten gebruik. Er staan omleidingsborden. Van 7 tot 15 november wordt het wegdek van het pad bij het Bloesempark veiliger gemaakt voor de gebruikers. De dijk is tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten.

Contact

Volgens wethouder Floor Gordon (bestuurlijk contactpersoon voor het Amsterdamse Bos) is er het afgelopen jaar intensief contact geweest tussen Amstelveen, de organisatie van het Amsterdamse Bos en de Amsterdamse wethouder Laurens Ivens over de slechte kwaliteit van sommige paden. “Goed dat Amsterdam onze zorgen serieus heeft opgepakt. Alle paden waar ook gefietst mag worden, zijn geïnspecteerd en er is nu ook geld om het onderhoud grondig op te pakken. Er moet de komende jaren 21 km pad worden aangepakt. De slechtste delen zijn dit jaar als eerste aan de beurt, waaronder het pad bij het Bloesempark.”

Dit wordt tijdelijk opgeknapt en veilig gemaakt volgens Amsterdam, die de aanpak van de paden hoog op de agenda heeft. In 2020 kan het pad volledig hersteld worden als de werkzaamheden aan het dijklichaam door Rijnland zijn verricht. Kijk voor alle herstelwerkzaamheden van dit jaar op www.amsterdamsebos.nl

In 2020 staat de renovatie van paden bij Lindelaan en delen van de Nieuwe Meerlaan op de planning. Voor fase 2 van de renovatie van paden waaronder paden van het sportpark stelt Amsterdam de gemeente Amstelveen nog op de hoogte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.