Er komt een extra online training voor kinderen van een ouder met dementie. De organisatie ‘Mantelzorg & Meer’ zegt dat de cursus in januari een groot succes was en houdt dus ‘Omgaan met dementie’ nog een keer op 10 en 17 februari (19.30 tot 21.30 uur).

De training bestaat dus uit twee bijeenkomsten en is voor kinderen van een ouder met dementie.

Invloed

Als een vader of moeder dementie heeft willen kinderen waarschijnlijk graag weten hoe zij daar het beste mee kunnen omgaan en wat zij beter niet kunnen doen, meldt de organisatie.  ‘Dementie betekent nogal wat voor iedereen die erbij betrokken is. Begrijpen wat de ziekte met iemand doet en hoe men hier het best op kan inspelen, is van groot belang. De training gaat uit van de belevingsgerichte benadering: meegaan in de beleving en gevoelswereld van de persoon met dementie. Dit heeft een positieve invloed op het dagelijks functioneren en biedt ruimte voor echt contact met vader of moeder.”

De onderwerpen in deze tweedaagse training zijn: Vormen van dementie;  Werking van het geheugen; De belevingsgerichte benadering; Wat betekent dit voor jou; Hulpmogelijkheden. Na aanmelding ontvangt men via de mail een link voor de online bijeenkomst. Voor vragen of aanmelden kan men contact opnemen met Mantelzorg & Meer via info@mantelzorgenmeer.nl of 020-5127250

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.