Hoewel het vorig jaar niet een onverdeeld succes was, doet de gemeente weer mee aan het Nationaal Kampioenschap (NK) Tegelwippen. Van april tot en met oktober worden op verschillende maandagen de tegels van Amstelveners gratis opgehaald als ze die vervangen voor groen in hun (voor) tuin.

Wethouder Floor Gordon (D66) van Duurzaamheid denkt zo het vergroenen te stimuleren. .

Plannen

Volgens haar past het NK Tegelwippen bij de plannen van de gemeente om Amstelveen klimaatbestendig te maken. “Aanpassingen van de stad zijn nodig door de veranderingen van het klimaat, zoals de toename van neerslag en de effecten van de verwachte stijging van temperatuur”, redeneert ze. “Elke tegel eruit in ruil voor groen draagt hieraan bij.”

Gedurende het NK Tegelwippen worden in heel Nederland zoveel mogelijk tuinen groen(er) om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor het welzijn, zegt de gemeente.

Tegelservice

Op www.amstelveenrainproof.nl staat alle informatie over het NK Tegelwippen en data van april tot en met oktober dat de tegels worden opgehaald. Ook inwoners kunnen zich op die website aanmelden, tot uiterlijk woensdag voorafgaand aan de ophaaldag.

Alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval. Van zaterdag voorafgaand aan de ophaaldag kunnen tegels van 16.00 tot uiterlijk 7.30 uur op de ophaaldag op de dichtstbijzijnde straathoek worden gezet.

1 COMMENT

  1. Wel handig als je je oude tegels beu bent, dat deze worden opgehaald zodat je weer nieuwe kunt neerleggen. Die oude grindtegels zijn namelijk verschrikkelijk gedateerd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.