Buitensporters kunnen nu ook aan de Noordelijke Poeloever aan de slag. Daar staan nieuwe fitnesstoestellen onder de naam Urban Gym. Ze werden dinsdag door sportwethouder Rob Ellermeijer onthuld. “Een goede locatie om lekker buiten te bewegen ”, vindt hij. “Recreanten die een Rondje Poel willen lopen kunnen hier terecht om wat extra oefeningen te doen.”

Het Rondje Poel is populair bij wandelaars, hardlopers en sporters. De Urban Gym is bedoeld als onder meer startlocatie om met een rondje te beginnen of eindigen.

QR-code

Bij de Urban Gym staat een informatiebord met een korte beschrijving van de fitnestoestellen en een QR-code. De buitensporter kan deze scannen en krijgt dan instructiefilmpjes te zien waarin de sportcoaches van AmstelveenSport de fitnessapparaten demonstreren. De wethouder plakte de sticker met de QR-code dinsdag 8 maart op het bord.

Belang van buiten sporten

“Vooral tijdens corona is gebleken hoe belangrijk het is om actief te blijven en buiten te bewegen”, zegt Ellermeijer. “Met de Urban Gym bieden we de buitensporter een variëteit aan fitnessmogelijkheden in de buitenruimte.”

Alle bezoekers aan de Noordelijke Poeloever kunnen gebruikmaken van de toestellen. Iedereen kan op eigen niveau oefeningen doen. AmstelveenSport neemt de Urban Gym structureel op in het sport- en beweegprogramma. Dit betekent dat de buurtsportcoaches wekelijks op een vaste dag en tijd aanwezig zullen zijn om activiteiten te organiseren voor alle doelgroepen.

De sportcoaches zijn iedere dinsdag te vinden van 10.30 tot 11.30 uur en van 17.00 tot 18.00 uur om les te geven aan iedereen die wil. Meer informatie is te vinden op de website van AmstelveenSport.

Uitvoeringsplan

De Urban Gym is onderdeel van het Uitvoeringsprogramma Individuele Buitensport, net zoals de recent aangelegde watertappunten in Amstelveen.

Op de foto: o.a. wethouder Ellermeijer (rechts) en met Joris van Soerland (AmstelveenSport) en buurtcoaches Kim en Mchael

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.