Bestuursleden en andere leden van verenigingen van eigenaren van woningen (VVE’s) kunnen in maart en april een gratis cursus over energie volgen. De gemeente biedt die aan. De cursus ‘VvE’s met Energie’ gaat over het besparen daarop en wordt gegeven door Synopel Architecten, die de uitdagingen van de energietransitie vertalen naar kansen voor het gebouw.

De cursus is bestemd voor bestuursleden en leden van VvE’s die actief aan de slag willen met verduurzamen en bestaat uit drie bijeenkomsten met de volgende thema’s: Technische aspecten en het maken van een plan; Juridische aspecten, proces en financiën; Energiemix van de toekomst, zonnepanelen, overige onderwerpen. Daarnaast biedt de cursus veel gelegenheid om ervaringen uit te wisselen tussen VvE’s.

Duurzaam

“Het proces van verduurzamen is bij VvE’s vaak een ingewikkeld en langlopend proces”, zegt wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid (D66). “Het Servicepunt Energieadvies is er om VvE’s te begeleiden tijdens de voorbereidingen en de uitvoer van energiebesparende projecten. Ook deze cursus met praktische informatie en tips kan VvE’s helpen om aan de slag te gaan.”

VvE’s van woningen die zijn gebouwd vóór 1995 worden verwacht op maandag 7 en 21 maart en 11 april on Wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140, Amstelveen van 19.30-22.00 uur. VvE’s van woningen die na 1995 zijn gebouwd kunnen op de donderdagen 17 en 31 maart en woensdag 20 april terecht in ‘De Oude Veiling’, Marktstraat 19 te Aalsmeer van 19.30-22.00 uur. Mocht wegens dan geldende coronaregels een fysieke locatie niet mogelijk zijn, dan wordt de cursus online gegeven.

Bij interesse kan er een mail gestuurd worden naar servicepuntenergieadvies@amstelveen.nl o.v.v. ‘Cursus VvE’, naam en adres VvE, bouwjaar en aantal belangstellenden. Daarna wordt er eind januari een aanmeldingsformulier gestuurd. Via bovenstaand mailadres kunnen ook vragen worden gesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.