De Burgemeester Rijnderslaan, waar appartementen (The Mayor) worden gemaakt van het jarenlang leegstaande grote KPMG-gebouw, gaat op 10 januari ruim drie maanden dicht voor verkeer. Dan houdt verband met het werk aan de A9, waarvoor aannemer Veenix (werkend in opdracht van Rijkswatersctaat) de zogeheten bypass aanlegt. Ook de tunnel op de Burgemeester Rijnderslaan onder de A9 gaat dicht.

Het verkeer, komend van de Beneluxbaan in de richting van de Keizer Karelweg, wordt in die drie maanden ongeleid via Sport- en de Van der Hooplaan. Het tegenovergestelde verkeer – dus van Keizer Karelweg richting de Beneluxbaan – krijgt een omleiding via de Groen van Prinsterenlaan en de Beneluxbaan.

 Damwanden

Wegens de sluiting van de tunnel bij het Bovenlandpad, die ook gedeeltelijk wordt gesloopt, moeten fietsers en voetgangers over de Meander en de Ouderkerkerlaan rijden.  Veenix voert eerst grondwerk uit. Slaat dan parallel aan de A9 damwanden en sloopt vervolgens een deel van de fietstunnel.

 Voor het slaan van de damwanden krijgen omwonenden een brief wegens de overlast die dat teweeg gaat brengen.

1 COMMENT

  1. En dit krijgt Amstelveen terug voor die jarenlange ellende ten behoeve van een onnodige verbreding van een Rijksweg waar een railverbinding en een tunnel hadden moeten komen:

    – Een parkje bij het toch al ruim met groen bedeelde Oude Dorp (omgeving van het gemeentehuis).

    – Een enorm groot en druk verkeerkeersplein met acht stoplichten in het centrum van de stad.

    – Nóg meer Noord-Zuid verkeer over de daarvoor veel te smalle Keizer Karelweg.

    VVD bedankt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.