Vrijwilligersorganisaties in Amstelveen kunnen zich nomineren voor de Nationale Vrijwilligersprijzen 2022. Oud-burgemeester en ereburger van Amstelveen Jan van Zanen, tegenwoordig van Den Haag en voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), reikt de prijs uit.

Vrijwilligersteams kunnen met een korte vlog via www.vrijwilligersprijzen.nl deelnemen aan de wedstrijd. Ontstaan als ode aan de vrijwilliger wil de Nationale Vrijwilligersprijzen aan Nederland laten zien hoe impactvol en mooi vrijwillige inzet is. Vrijwilligersorganisaties die meedoen maken ze kans op een prijs van maar liefst €15.000. Organisaties kunnen tot 1 maart hun korte vlog insturen.

 BN-ers starten als vrijwilliger 

In 2021 ging Buurtmaaltijden Overvecht er tijdens een live-uitzending met de hoofdprijs vandoor. Dit jaar wordt gefilmd bij vijf vrijwilligersteams voor een online TV-serie. Uit alle inzendingen selecteert een selectiecommissie vijf genomineerden. Zij gaan door naar de volgende ronde waarin zij met elkaar de strijd aanbinden om de hoofdprijs. De arena is dit jaar een online programmareeks waarin o.a. Abdelkader Benali, Tim Senders en Annette Roozen als vrijwilliger aan de slag gaan bij de vijf genomineerde vrijwilligersorganisaties. Bas Westerweel neemt de presentatie van de online programmaserie op zich.

Online TV-uitzendingen  

De vijf BN’ers worden met de camera gevolgd. Ze doen mee met de dagelijkse gang van zaken en helpen mee resultaten te boeken. Ondertussen wordt duidelijk dat vrijwilligerswerk best hardcore kan zijn. Tijdens de laatste uitzending oordeelt een ‘panel van experts’ over wie de winnaar Nationale Vrijwilligersprijzen 2022 zal zijn. De Nationale Vrijwilligers prijs kan uitgereikt worden dankzij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en De Nationale Postcode Loterij. Meer informatie en over hoe men vrijwilligersorganisaties kan aanmelden is te vinden op www.vrijwilligersprijzen.nl.

1 COMMENT

  1. Ik word kotsmisselijk van al die BN’ers die zich voor een goed doel inzetten om in 9 van de 10 gevallen nu eigen bekendheid op te krikken. Het zou me niet eens verbazen als velen hier ook nog riante onkostenvergoedingen voor kregen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.