GroenLinks en VVD steller vanavond voor een strategisch accommodatieplan voor de sport te maken. Op de agenda staat de nieuwe sporthal bij het KKC, maar de twee fracties willen de behoefte aan sportaccommodaties voor de toekomst vastleggen. Zij trekken een parallel met het integraal huisvestingsplan voor scholen.

Ilika Polderman van GroenLinks zegt goede sportaccommodaties voor jong en oud in Amstelveen belangrijk te vinden. “Er moet zicht zijn op bestaande sportaccommodaties en de toekomstige behoefte van verenigingen en sporters”, zegt ze.

Duurzaam

Kansen kunnen volgens haar beter benut worden. “Daarnaast moeten we stappen zetten in het verduurzamen van de sportaccommodaties. Daarvoor hebben GroenLinks, VVD en D66 indertijd een motie ingediend die sportverenigingen subsidie geeft op duurzaamheidsinvesteringen. Deze subsidie is door de gemeente onlangs verlengt voor de komende jaren.”

Zuinig

Victor Frequin van de VVD vindt dat Amstelveen zuinig moet zijn op haar voorzieningen. “Bij een toenemend aantal woningen moeten we ook naar de voorzieningen daaromheen kijken. Sport is daarvan een belangrijk onderdeel en een accommodatieplan sport hoort hierbij”, zegt hij.

Ook wijst hij op de aanzuigende werking van onze sportaccommodaties op bijvoorbeeld de inwoners van Amsterdam. “Amstelveen heeft in verhouding tot het inwoneraantal meer sportvoorzieningen dan Amsterdam. Vooral in Amstelveen noord wordt de aanzuiging van sporters uit Amsterdam groter. Dit geldt ook voor zwembad De Meerkamp. Begrijpelijk, maar wel belangrijk om met Amsterdam over te spreken.”

Foto: Victor Frequin en Ilika Polderman

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.