De gemeente heeft een WOB-jurist aangetrokken om sneller documenten te sturen naar inwoners die daarom vragen. Dat antwoordde wethouder Rob Ellermeijer (VVD) woensdag op vragen van fractievoorzitter Michel Becker van AVA. De WOB is een afkorting van de Wet Openbaar Bestuur.

Eindeloze vertraging deed zich voor op het conto van de gemeente toen actiecomité Veilig Bovenkerk haar met een beroep op de WOB vroeg stukken te st8uren die betrekking hadden op de verkeersregeling me een bussluis voor de Urbanuskerk. Het comité was daartegen omdat het verkeer dan door woonwijken zou rijden om bij de Legmeerdijk te komen of juist uit die richting.

Vertraging

Eerst zei de gemeente dat het al op 20 mei gedane verzoek er niet was en daarna overschreed het royaal de vier weken waarin de zaak geregeld had moeten zijn. De overheid kan weliswaar uitstel van maximaal nog eens vier weken krijgen, maar het comité hoorde niets meer, hoewel het zelf geregeld aan de bel trok.    Ellermeijer bood woensdagavond de excuses van B&W aan wegens de maandenlange vertraging die actievoerders in Bovenkerk deed besluiten dan maar naar de rechter te stappen.

Volgens Ellermeijer is er nu een gesprek met het actiecomité Veilig Bovenkerk.. “Het college betreurt het ten zeerste de wijze waarop het WOB-verzoek is afgehandeld”, zei hij. “Dat had beter gemoeten.”

Vandaar dus de aanstelling van de WOB-jurist. Volgens Ellermeijer is het verzoek nu eindelijk gehonoreerd.

3 COMMENTS

  1. Wat een schijnheilig gedoe van die VVD’er Ellermeijer. Net zo schijnheilig zoals hij op andere dossiers handelt. Net zolang traineren totdat het niet meer kan en dan excuus maken. Sja. Als politicus kom je er in het VVD-Amstelveen mee weg.

    • Landelijk toch ook! Want het domme volk gelooft in het sprookje dat de VVD aan kleine middenstander, ondernemer, huizenbezitter enz. vertelt, dat hun club hun belangen behartigt, zowel plaatselijk als landelijk.
      Alleen wat betaalt “dat domme volk” aan belasting en wat multinationals en expats? Even vergelijken.

  2. Men kan in Amstelveen beter een club beginnen van WOB ‘jes waarin de gemeente te laat is met antwoorden. De “sorry-democratie” begint vanuit Den Haag hier ook al aardig door te dringen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.