Omdat de gedachte fusiepartner heeft afgehaakt, fuseert de in financiële problemen geraakte holding van welzijnsorganisatie Participe Amstelland niet. Dat melden B&W aan de gemeenteraad.

Twee dagen nadat die door het college was geïnformeerd over de fusie, liet het bedrijf al weten dat de fusie was mislukt. Onder de holding, die overigens in Alphen aan de Rijn is gevestigd, ressorteren diverse werkmaatschappijen, waaronder dus de organisatie in Amstelveen. Die kwam eerder tot stand door het niet onder een rechtspersoon functionerende AanZ, waarin stichting Vita (voormalig Welzijn Ouderen) en Participe samenwerkten, volledig te laten opgaan in Participe Amstelland.

Contracten

De holding zegt aan een nieuw plan te werken om de gerezen problemen te beteugelen. Dat wordt volgende maand gepresenteerd. In Amstelveen beheert Participe Amstelland onder meer de wijkcentra en bevordert zijn de zogenaamde ‘maatschappelijke cohesie’ in de wijken. Onder haar medewerkers is enige onrust ontstaan over hun toekomst bij de organisatie. De gemeente zegt op dit moment de bestaande contracten nog niet te willen verlengen, waarom Participe wel had gevraagd, omdat onzeker is wat er nu gaat gebeuren met die in het sociale domein werkende stichting.

B&W zeggen de komende weken meer informatie te willen verzamelen. De gemeente wil de dienstverlening aan de inwoners kunnen garanderen en vraagt zich af of dat met de in het slop geraakte club wel kan. Ook maakt zij zich druk om de gesalarieerde medewerkers en vrijwilligers in de wijken en wijkcentra.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.