Omdat de wijk exact 100 jaar bestaat is er op zaterdag 18 en zondag 19 januari 2020 een reünie gepland voor bewoners en voormalige bewoners van Patrimonium. Het gaat vooral om ‘Oud Patrimonium’, waarover men op zoek is naar verhalen.

Bijvoorbeeld van wie zijn jeugd in de wijk doorbracht, de enkele jaren geleden afgebroken tuinzaal als stralend middelpunt meemaakte en het muziekkorps uit de buurt, dat inmiddels samen met dat uit Bovenkerk opging in Harmonie Amstelveen. Een hechte wijk vanouds, waar tegenwoordig, vooral sinds het neerhalen van de Tuinzaal Patrimonium, een degelijk wijkcentrum ontbreekt. Nou ja, het Pluspunt, ooit voor bejaarden gemaakt, is er naar opgeschoven, maar in de gemeenteraad klinken herhaaldelijk stemmen dat het in feite een niet adequate oplossing is.

Praten

Patrimonium was, net als Bovenkerk, altijd een sprankelende gemeenschap met een dito eigen verenigingsleven. Welzijnsorganisatie Participe coördineert de reünie en bijbehorende verhalen rond het eeuwfeest. “Wie heeft zijn jeugd in Patrimonium doorgebracht en daar fijne herinneringen aan?”, luidt een van de vragen. En: “Zou u mensen uit die tijd nog eens terug willen zien en willen praten over die tijd?”

Winkels

Aan de orde komen natuurlijk ook de winkels die er destijds waren, de bevrijdingsfeesten en de Koninginnedag, waaraan de buurt rond de Amsterdamseweg nog altijd zijn spraakmakende vrijmarkt dankt. En wie speelde er ooit als kind Wilhelminaplein? Patrimonium bestond al toen over Bankras, Westwijk, Waardhuizen, Groenelaan en Middenhoven nog niet werd gedroomd. Wie verhalen, anekdotes of beide heeft kan die sturen naar Wijkcentrum Pluspunt, Patrimonium 100 jaar, Smeenklaan 2, 1182 GC Amstelveen of Patrimonium100@gmail.com. Na de zomer volgt informatie over hoe men zich kan aanmelden voor de reünie ‘Patrimonium 100 jaar’.

 

1 REACTIE

  1. Als kind menigmaal naar een optreden van het balkanorkest in de Tuinschool geweest olv de hr. Broertjes voorafgegaan door het optreden van de harmonie . Ook naderhand nog menigmaal op bezoek geweest bij vrienden die (anti) kraak zaten in die oude huisjes, toen men plotseling ontdekt had dat de heipalen waren verrot. ( overigens alleen bij woningen van de coöperatie 😂, ook toen al waarschijnlijk rare spelletjes)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.