Het nu nog op Legmeer gevestigde afvalbrengstation mag dan verplaatst worden naar het nieuwe bedrijventerrein Amstelveen Zuid (BTAZ), dat is minder goed bereikbaar voor veel inwoners. Is het niet beter een kleiner station in Krijgsman (oude kruidfabriek) te plaatsen? De vraag dat te onderzoeken kwam woensdag van PvdA-raadslid Arnout van den Bosch.

Van zijn motie had wethouder Floor Gordon juist met dat pint van een tweede locatie moeite. Maar zij zegde wel toe dat de gemeente desnoods extra diensten gaat regelen voor mensen  die geen auto hebben.

Onderbouwing

Overigens ziet men geen mensen per fiets op het bestaande station voor grof vuil, constateerde raadslid Sandra van Engelen (CDA). Zij was met AVA en BBA de enige die tegen de motie stemde. Men kan er, als het kleiin is, trouwens alleen met bijvoorbeeld karton en ander klein spul terecht en moet voor grotere goederen, zoals koelkasten, toch naar het tweede station op BTAZ. was ook een bezwaar.

Fractievoorzitter Michel Becker van AVA vond het voorstel totaal niet financieel onderbouwd, maar Van den Bosch zei dat het slechts om een onderzoek naar een kleinere locatie vroeg en dat bij het verzoek om onderzoeken zelden al een onderbouwing wordt gegeven. Overigens zei hij wel te kunnen leven met een uitkomst die negatief staat tegenover een tweede locatie.

1 COMMENT

  1. Ik vind dat voorstel niet eens zo gek. De tweede plaats ligt een stuk centraler, is goed te bereiken per auto en meer per fiets en vlakbij ligt toch al een oude vuilstort met een laagje aarde en wat tierige boompjes. Die nieuwe komt nu te liggen tegen Uithoorn aan. Ik denk toch dat dat voor vele mensen te ver is en dat de rommel bij de ondergrondse containers zal toenemen. Afgezien dat men ook meer kilometers moet rijden, wat natuurlijk ook niet bevorderlijk is voor het met mond beleden milieubeleid van mevr Gordon. ( D66)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.