Er moet en zal verduurzaamd worden via windmolen, groene daken, biomassa en zonnepanelen in Amstelveen, hamert de gemeente er in bij de bevolking.  Daarom is er voor de Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) op 25 november een webinar over energie besparen en op 16 december (beide 19.30 uur) een over zonnepanelen.

VvE’s kunnen zich ook aanmelden voor de gratis QuickScan ‘Zon op VvE´s’ en verder is er collectieve inkoopactie zonnepanelen voor hen.

Zon op VvE’s

Op 4 november vond de eerste informatieavond plaats over zonnepanelen voor VVE’s. Er stonden onderwerpen op de agenda als vergunningen, financiering, besluitvorming en meer uitleg over de voorwaarden voor de gratis QuickScan. Zie voor terugkijken regionaalenergieloket.nl/amstelveen.

Volgens wethouder Floor Gordon (duurzaamheid) kan er met vastgoed flink worden verduurzaamd van het vastgoed en ook bespaard op de eigen of gezamenlijke energierekening door plaatsen van zonnepanelen op het dak. Energiebesparende maatregelen zorgen voor meer comfort en is beter voor het milieu, herhaalt zij. De gemeente richt zijn pijlen onder meer op VvE’s. “De gemeente wil hen helpen en het haar leden makkelijk maken om energie te besparen en zonne-energie op te wekken”, zegt Gordon.

Aardgasvrij

Op donderdag 25 november is er dus een online informatieavond. Daar worden thema’s besproken als ‘Nederland Aardgasvrij: wat betekent dat voor VvE’s’ en ‘Energiebesparende maatregelen voor VvE’s’.  Meer informatie en aanmelden en terugkijken via regionaalenergieloket.nl/amstelveen

Na de eerste informatieavond kan de VvE een gratis QuickScan aanvragen (uitgevoerd door Soft Energy) waar een advies over de opties voor zonnepanelen voor de VvE uit volgt.

Vakspecialist

Tijdens de informatieavond op donderdag 16 december wordt er gesproken over de verschillende opties om rekening mee te houden als de VvE aan de slag gaat met zonnepanelen en worden er voorbeeldcasussen besproken. Daarnaast vertelt de geselecteerde vakspecialist meer over de producten en garanties die bij de collectieve inkoopactie horen. Inschrijven voor de QuickScan en de informatieavond kan via regionaalenergieloket.nl/amstelveen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.