In Willem Loonen heeft het Sociaal Steunpunt Amstelveen een nieuwe voorzitter gevonden. Loonen was korte tijd voorzitter van de Voedselbank, maar trok zich vorig jaar terug om gezondheidsredenen.

Het bezoek aan de spreekuren van het Steunpunt liep de laatste jaren terug, volgens het bestuur onder meer door als gevolg van de coronacrisis. Dat wil het nu nieuw leven inblazen.

Te moeilijk

Uit het rapport van de rekenkamer van de gemeenteraad naar het minimabeleid in Amstelveen bleek informatie over de minimaregelingen niet altijd duidelijk is en er verbeteringen mogelijk zijn. Lang niet alle minima maken gebruik van de regelingen. Het bestuur vindt onder andere de daarvoor benodigde formulieren te moeilijk en ‘lastig in te vullen’. De conclusies van het rapport bieden een uitdaging voor het Steunpunt, dat zegt meer Amstelveners te willen helpen om hun weg te vinden in het woud van sociale voorzieningen en verzekeringen.

Zorgketen

Het Steunpunt zegt opnieuw aan de slag te willen o.a. meer samenwerken met ‘partners in de zorgketen’. Omdat er bij minima veel onbekendheid is met gemeentelijke regelingen wil het Steunpunt zijn klanten – naast hulp bij aanvragen bij de SVB, UWV en dergelijke instanties – ook begeleiden bij afspraken bij de gemeente. “Natuurlijk vraagt dat het nodige, maar we hebben er vertrouwen in dat het ons samen gaat lukken”, zegt de nieuwe voorzitter. Hij
heeft op een paar onderbrekingen voor studie en werk na, vrijwel zijn hele leven in Amstelveen gewoond en zegt affiniteit te hebben met de missie van de Sociaal Steunpunt Amstelveen. Dat is volgens hem terug te voeren op zijn studie, werk en kernwaarden. “Ik haal mijn energie uit het geven van steun en informatie aan mensen die het moeilijk hebben zodat zij keuzen kunnen maken die bijdragen aan hun empowerment.”

Sport

Loonen werkte onder andere bij de Nederlandse Invaliden Sportbond en het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn. Daarnaast heeft hij bestuurlijke ervaring bij onder andere het Rode Kruis, Kunstuitleen en een sociaal werkbedrijf.

Het Sociaal Steunpunt houdt iedere dinsdag gratis spreekuur tussen 10:00 en 12:00 in het wijkcentrum de Bolder en is ook te bereiken onder nummer 06 82 08 24 44 of per email, sociaalsteunpuntamstelveen@hotmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.