Het wordt ook voor Amstelveners twee keer stemmen op woensdag 15 maart, namelijk voor Provinciale Staten en Waterschappen. Voor dat laatste is ex-fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad, Sander Mager, weer lijsttrekker voor Water Natuurlijk.

Magers fractie in het bestuur van het waterschap Amstel Gooi en Vecht wordt gesteund door zijn eigen partij, D66 en Volt, drie partijen die streven naar zoveel mogelijk macht in Brussel en het liefst blijkbaar naar een Verenigde Staten van Europa willen.

Geen eigen lijst

De drie nemen niet met eigen lijsten deel, wat andere partijen wel doen. Overigens staat D66-wethouder Floor Gordon op de onverkiesbare 44e plaats. Overigens kan men op 15 maart ook voor Provinciale Staten stemmen. Die stemmen dan op hun beurt weer voor de Eerste Kamer. Volgens burgemeester Tjapko Poppens is het belangrijk te gaan stemmen. Toen het de Tweede Kamer of de gemeenteraad betrof bleef bijna de helft van de kiezers thuis en ervaring leert dat er voor de Provinciale Staten en het Waterschap nog veel minder komen. Via www.noord-holland.mijnstem.nl kan men sinds donderdag onderzoeken welke partij bij iemand past.

Stempas
Rond 24 februari ontvangt men stempassen thuis. De stembureaus zijn open van 7.30 uur tot 21.00 uur. Om te kunnen stemmen zijn beide passen (voor PS en Waterschap) en een identiteitsbewijs nodig. Her identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn. Bij geldig tot moet dus in dut geval staan: ’16 maart 2018′ of een datum daarna. Men kan stemmen in elk stembureau in Amstelveen. Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor mensen met een beperking. Op de kandidatenlijst, die u begin maart ontvangt, staat een overzicht van alle stemlokalen in Amstelveen.

Volmacht
Wie niet zelf naar een stembureau kan of wil, kan voor get stemmen een volmacht afgeven. Daarvoor moet de achterkant van een stempas worden ingevuld, uiterlijk op de dag van de verkiezingen. Deze volmacht is alleen geschikt als de persoon die namens een ander stemt, dat zelf ook in Amstelveen doet. Men moet (een kopie van) zijn identiteitsbewijs meegeven. Een kopie van een identiteitsbewijs kan ook via een Smartphone worden getoond. De gevolmachtigde mag per verkiezing voor maximaal twee personen stemmen en alleen tegelijk met het uitbrengen van uw eigen stem voor de Provinciale Staten en het waterschap.

Andere gemeente
Iedereen die in een andere gemeente wil stemmen (binnen uw waterschap of provincie) moet daar een kiezerspas aanvragen. Dit kan schriftelijk of door een afspraak te maken op het raadhuis. Het schriftelijke verzoek moet uiterlijk vrijdag 10 maart binnen zijn bij de gemeente. Aan de balie van het raadhuis kan men tot dinsdag 14 maart 12.00 uur terecht.

Visuele beperking

Dit jaar heeft onze gemeente voor het eerst een stembureau met een speciale stemmal met audio-ondersteuning voor kiezers met een visuele beperking. Met behulp van deze stemmal kunnen deze kiezers zelfstandig stemmen. De stemmal komt te staan in het stembureau op Wijksteunpunt Middenhof. Verder hangt in alle stembureaus een vergrote kandidatenlijst en een leesloep die de tekst op het stembiljet vergroot.

Meer informatie over de verkiezingen op:
www.amstelveen.nl/verkiezingen
Verkiezingen 2023 – Provincie Noord-Holland
Waterschapsverkiezingen | Waterschap AGV

Hoogheemraadschap van Rijnland – Droge voeten, schoon water – Hoogheemraadschap van Rijnland

 

4 REACTIES

 1. Sander Mager is sinds juni 2019 dagelijks bestuurder van het Waterschap.
  Daarmee is hij volledig (mede-)verantwoordelijk voor de financiële chaos die leidde tot een schuldenlast van 800 miljoen euro en een tekort op de jaarrekening 2022.
  Interessant is dat zijn mede partijgenoot Renske Peters nota bene kritiek heeft over waar Sander Mager mee bezigis.

  Dit komt door het ICT-systeem dat met instemming van AGV bij Waternet een grote chaos is geworden met als gevolg finannciele ernstige problemen.
  Sander Mager wijst naar anderen en zegt het allemaal niet geweten te hebben. Maar de ellende is nog steeds niet opgelost en de schulden lopen op.

  Het bizarre is dat Sander Mager het model blijft hanteren van Waternet waar de publieke verantwoording nog steeds niet voldoende gewaarborgd worden.
  Maar ja het is niet zijn eigen geld. 200 miljoen euro aan belastingen is oninbaar geworden. Ondertussen komen de publieke taken in het geding van het waterschap.

  Ik zou zeggen, stem vooral niet op de partijen Water Natuurlijk, PvdA en VVD die hier voor verantwoordelijk zijn.

  Als het om een bestuuder in het bedrijfsleven ging, was het bestuur inclusief Sander Mager allang en breed ontslagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.