Absoluut buiten de media, in elk geval buiten amstelveenblog.nl, blijken drie wethouders tijdens de Week van Respect (8 – 14 nov) gastles op basisscholen over respect te hebben gegeven.

Floor Gordon (Emancipatie) kwam naar Amstelveen College, haar collega en partijgenoot (D66) Frank Berkhout (Jeugd) gaat donderdag daar op bezoek en Marijn van Ballegooijen (Discriminatie) geeft zijn gastles op de internationale school Amity.

Persoonlijk verhaal

Tijdstippen deelt de gemeente niet mee, maar wel dat de wethouders ‘hun persoonlijke verhaal’ vertellen en met de klas in gesprek gaan over respectvol samenleven. Doordat de wethouders een eigen verhaal vertellen, laten ze een stukje van zichzelf zien en daarmee creëren ze verbinding, meent de gemeente. Hoe die verhalen luiden, blijft voor inwoners verder geheim. Maar volgens Gordon hebben de leerlingen hun ervaringen gedeeld en zeiden zij het belangrijk te vinden geen waardeoordelen over elkaar te hebben. “Respect voor de leerkracht vinden ze ook belangrijk,” zei Gordon achteraf. Maar ook wat de kinderen zeiden blijft kennelijk geheim.

De Week van Respect (niet dus voor verslaggevers!) wordt sinds 2006 de Respect Foundation, als reactie op toenemende intolerantie en spanningen in de maatschappij. De week richt zich vooral op jongeren, de generatie van de toekomst. In totaal worden in Nederland zo’n 1,7 miljoen jongeren bereikt via scholen, gemeenten en sportbonden.

Fotobijschrift: Wethouders Frank Berkhout, Marijn van Ballegooijen en Floor Gordon op weg naar de gastlessen.  Foto gemeente Amstelveen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.