Tijdens de van 4 tot en met 15 oktober te houden kinderboekenweek, met als thema ‘Bij mij thuis!’ pakt onder meer de bibliotheek uit. In die week (die tien dagen duurt) staat het kinderboek centraal.

Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen, zoals onder meer de Amstelveense kunstenares Stefanie Rhode met haar exposities (aan de Van Weerden Poelmanlaan en de Parklaan) aantoont.

Magie

Ook in boeken komen allerlei thuissituaties aan bod en daardoor stimuleren deze verhalen om het gesprek aan te gaan. Lees over thuissituaties in verre landen of leer van alles over verschillende huizen. Niet ieder huis hoeft een thuis te zijn.

Sanne Rooseboom schreef dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk ‘Ravi en de laatste magie’. Ze is bekend van de populaire serie Het ministerie van Oplossingen en Mot en de metaalvissers. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Yvonne Jagtenberg. Zij won twee keer het Gouden Penseel voor Mijn wonderlijke oom en Hup Herman. Natuurlijk wordt er ook weer een bijpassend lied gemaakt dat gezongen zal worden door Kinderen voor Kinderen. Iven Cudogham, bekend van Anansi de spin en Papa!, schrijft het lied. Pim Lammers trok zich terug als dichter van de Kinderboekenweek nadat hij werd bedreigd. Hij kreeg doodsbedreigingen om een verhaal voor volwassenen dat anders werd geïnterpreteerd dan hoe hij het bedoeld had. Bekijk alle activiteiten van Bibliotheek Amstelland hier.

Signeren

Auteur Sanne Rooseboom komt naar de bibliotheek op 11 oktober om uit haar Kinderboekenweek geschenk ‘Ravi en de laatste magie’ voor te lezen en het te signeren. Zij vertelt ook over haar beroep als schrijver. Samen met haar en de andere kinderen bedenken kinderen hun een eigen verhaal. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen, bijvoorbeeld over haar boeken of hoe het is om schrijver te zijn. Het feest is gratis, maar wel even aanmelden via knop Ja! Hier wil ik bij zijn…

Sanne Rooseboom (1979) debuteerde in 2016 met haar boek Jippie! Een humeurig sprookje. Daarna volgde Het Ministerie van Oplossingen, waarvan inmiddels meerdere delen verschenen zijn, waaronder het vijfde, Het spook van de Haviksburcht. Vorig jaar verscheen haar lovend onthaalde boek Mot en de metaalvissers, die op de shortlist van de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur stond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.