Samen met de wethouders Floor Gordon (Groen) en Frank Berkhout (onderwijs) deelde kinderburgemeester Elina Oranghi woensdag de eerste ‘Thuiskweekboompjes’ uit aan groep 5 van Brede school Omnibus.


Deze week krijgen alle bijna tienduizend Amstelveense basisschoolkinderen een boompje mee naar huis om het thuis verder op te kweken en te verzorgen. Er bestaat ook een kwekerij met grotere bomen onder dezelfde naam.

Tien soorten

Wat het drietal op Omnibus uitdeelde bestaat uit tien soorten, van haagbeuk tot hazelaar en van zomereik tot lijsterbes. Die kunnen ze in de tuin planten of in een pot op het balkon worden gezet.

Bomen zijn belangrijk voor de stad, omdat die regenwater opvangen en zorgen voor schaduw en verkoeling in de zomer, zegt Floor Gordon. “We vinden het belangrijk dat kinderen dit al jong meekrijgen.”

Plantlessen

Op de kwekerij van de Bomenschool Amstelveen staan 900 bomen van zo’n anderhalve meter. Het zijn dezelfde boomsoorten als die worden uitgedeeld. Ze zijn gekozen om hun ecologische waarde, want ze zijn goed voor bijen, vlinders, vleermuizen, vogels en andere dieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.