Het Amsterdamse Bostheater kan weer plannen maken voor de toekomst door financiële bijdragen van zowel Amstelveen als Amsterdam. In navolging van Amstelveen heeft nu ook Amsterdam toch maar de beurs getrokken.  

Het Amsterdamse Bostheater kent zware tijden door de coronacrisis. Zonder extra steun van de twee gemeenten zou het theater een onzekere toekomst tegemoet gaan, zeker nadat het vorig jaar door tekort aan budget geen subsidie meer kreeg van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

250 mille van A’dam

Amstelveen stelde eind vorig jaar naast een garantiesubsidie van € 45.000 op verzoek van de gemeenteraad nog eens € 50.000 extra beschikbaar. Voorwaarde was wel dat de gemeente Amsterdam ook zou bijspringen. Deze week heeft het Amsterdamse college besloten jaarlijks een subsidie van gemiddeld € 250.000 te geven voor de periode 2021-2024.

Samenwerking

“Het Amsterdamse Bos is waar Amstelveners en Amsterdammers elkaar vinden”, zegt cultuurwethouder Herbert Raat. “Het Bostheater is een culturele diamant en we hebben er alles aan gedaan om het te behouden voor beide gemeenten.” Volgens hem is een buitenluchttheater vooral in deze tijd van corona en de nasleep die komt enorm belangrijk.

Ook de hoofdstedelijke wethouder Touria Meliani vindt het Amsterdamse Bostheater uniek, midden in de natuur. “Dat behouden we als college graag voor de stad en iedereen die er graag komt. Ontzettend goed dat de twee gemeenten samen tot deze oplossing zijn gekomen.”

Theaterproducties

De geplande grote theaterproducties – met deze zomer Toneelgroep Oostpool en daarna Internationaal Theater Amsterdam (2022), Orkater (2023) en De Warme Winkel (2024) – kunnen dankzij de financiële steun doorgaan. Hiernaast bestaat het zomerprogramma in 2021 uit een grote jeugdvoorstelling in samenwerking met De Toneelmakerij en het Boslab Theaterfestival, en uit concerten en filmavonden. Het openluchttheater wordt nu aangepast met het oog op de anderhalve meter-samenleving.

Op de foto de wethouders Touria Meliani (Amsterdam), Herbert Raat (Amstelveen), Gwen Bakker (zakelijk directeur Bostheater) en Ingejan Ligthart Schenk (Artistiek directeur Bostheater).

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.