‘Maakmaand’ heet in april de Bibliotheek aan het Stadsplein. Op zaterdag 6 april wordt daar om 14:00 uur officieel de Maakplaats geopend door wethouder Berkhout (Educatie) en directeur Daphne Janson van Bibliotheek Amstelland. In de Maakplaats kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar gratis ontdekkend leren en bouwen, meldt de bieb.

De kinderen maken kennis met technieken en gereedschap waarbij zowel analytisch als creatief denken aan bod komt. Volgens Gertrude Hoogendoorn, manager Educatie en Programmering bij de Bibliotheek, kunnen zij in het bijzonder dingen maken die met digitale geletterdheid en met 21ste eeuwse vaardigheden te maken hebben. “De wereld verandert razendsnel en de digitale ontwikkelingen zijn niet te stoppen”, zegt ze. “Kinderen zijn de makers van straks, en dat leren ze nu – op school, en daarbuiten, zoals in de bieb. Ze verbeelden en verwerken verhalen met verschillende kanalen: niet alleen via een boek maar ook via andere media, dus ‘crossmediaal’. En naast het educatieve aspect is het natuurlijk ook gewoon heel leuk om dingen met je eigen handen in elkaar te zetten en via digitale technieken in beweging te brengen.”

Lego

In de Maakplaats ontdekken kinderen verschillende soorten robots en leren ze deze te programmeren. Met LEGO pakketten kunnen ze ook aan de slag met het zelf ontwerpen en bouwen van robots. Verder worden er in de workshops digitale technieken als video, stop-motion en green screens ingezet om verhalen van kinderen tot leven te wekken.

Op 6 april kunnen kinderen in twee proefronden van een uur ervaren wat het aanbod is. Vanaf 14:00 uur die dag is aanmelding mogelijk, en de eerste ronde begint om 14.30 u. Meer informatie over het aanbod van de Maakplaats en over de opening is te lezen op www.debibliotheekamstelland.nl/maakplaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.