Anders dan andere partijen zegt Burgerbelangen (bbA) naar de keuze voor een kunstwerk op Keizer Karelplein te hebben gekeken. Hoewel zij net als de complete oppositie tegen die keuze op eigen houtje door B&W was, heeft naar de mening van de lokale partij haar raadslid Marga van Herteryck onderscheid ‘tussen de inhoud en het proces’ gemaakt.  

Marga van Herteryck

BbA ziet ook in dat, in het belang van de verkeersveiligheid, het goed is dat de reconstructie van het Keizer Karelplein naar voren is gehaald. Ook steunen zij het idee van een kunstwerk op die, voor Amstelveen markante plek, op de verbinding tussen Noord en Zuid.  Overigens deden ook andere partijen dat. Maar met de keuze voor een kunstenares werd de raad voor een fait accompli gesteld, zegt bbA.

Iedereen 

Volgens Van Herteryck is betrokkenheid van omwonenden iets anders dan participatie. “En misschien gaat het niet alleen om omwonenden, maar ook om de andere inwoners. Het is immers een markant punt in de stad waar alle Amstelveners mee in aanraking komen.” Er was volgens haar alle reden iedereen uit te nodigen voor participatie.

Over het betrekken en informeren van de volgens haar gepaseerde raad zegt ze: “Al vaker zijn hier zorgen over geuit. De “fait accompli”, het “voldongen feit”  lijkt het handelsmerk te worden van dit college.” Behalve de raad zijn ook de Amstelveense kunstenaars gepasseerd volgens haar.

Mond

“Het college geeft steeds aan de oppositie ruimte te willen bieden voor haar inbreng”, zegt ze. Maar dat is in de affaire rond het kunstwerk op het Keizer Karelplein naar haar mening niet gebleken. “Het college zegt te spreken met één mond. Hoe kan het zo zijn, dat nu drie wethouders die hiermee te maken hebben (participatie, ruimtelijke ordening en kunst en cultuur), waarvan één met meerjarige ervaring als wethouder en anderen met meerjarige ervaring als raadslid, blind zijn voor de indringende signalen die door vele partijen zijn afgegeven?”

12 REACTIES

 1. Het raadslid is verbaasd dat drie wethouders zo blind waren voor indringende signalen vanuit de burgerij. Schattig en een beetje dom. Het is immers nooit anders geweest.

  • Van Herterijck heeft wel gelijk maar dat uitgerekend iemand van bbA die het college in vorige raadsperiodes door dik en dun, kritiekloos, ook die wethouder die nu al aan zijn 3e raats periode bezig is, hier wat van zegt, is zonder meer lachwekkend.

 2. Een burgemeester die pleit voor radicale transparantie maar ondertussen dit laat gebeuren, is een praatjesmaker. De burgemeester als alibi, als rookgordijn. De vorige was er ook zo één. En de volgende?

 3. Ze zijn kort van geheugen bij BBA. Zij zaten immers in beide college’s die betrokken waren bij het proces van Der Bogen en ook toen was er geen sprake van participatie. Nu beweren dat ze voor voldongen feiten stonden lijkt mij dan ook tamelijk hypocriet.

  • OK, misschien een beetje hypocriet maar het klopt wel wat raadslid Marga van Herteryck zegt. En daar gaat het tenslotte om. Geen afleidingsmanoeuvres, graag.

   • Of het klopt of niet, het doet niets af aan de hypocrisie van BBA. En verder bepaal ik graag zelf uit welk commentaar ik wil geven, niet jij. Dan hebben we dat ook helder nietwaar?

    • Een vriendelijk verzoek is geen opdracht. Ik merk alleen op dat je weer probeert om de aandacht af te leiden van politiek gesjoemel en bestuurlijk falen van de door jou gesteunde coalitie.

     • Zegt degene die ongeveer elk onderwerp naar zich toetrekt om zijn eigen stokpaardjes te berijden..

    • @ CeeBee Is het het gezwets en gezwatel van B&W over transparantie en meepraten in dit geval dan ook geen hypocrisie van hetzelfde niveau als bbA ?

     • Er zijn ongetwijfeld nog veel meer voorbeelden, maar ik had het dus over BBA.

      En over hun opmerkingen gaat dit bericht.

      En daar reageer ik op.

 4. CeeBee, het gaat om de feiten die zijn geconstateerd en om de hele gang van zaken, niet over degene die daarop wijst.

  Marga van Herteryck wijst erop dat het ‘voldongen feit’ het handelsmerk van dit college is. ‘Facts on the ground’ noemen ze dat elders.

  Dáár gaat het om, CeeBee, maar jij probeert om als een echte spindokter de aandacht daarvan af te leiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.