November staat in het teken van de campagne Nederland Leest. Nieuwe en bestaande leden van de bibliotheek krijgen het boek ‘De Wandelaar’ van Adriaan van Dis cadeau en zijn er activiteiten in het thema ‘Over de grens’.  Bibliotheek Amstelland, waarvan de bieb aan het stadsplein een vestiging is, groeide sinds zij in mei weer open mocht na corona met zeshonderd leden.

In de maanden november en december krijgen nieuwe leden het boek en betalen zij geen inschrijfgeld.

Reizen

“Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924,” zegt de bieb, die het lezen wil bevorderen. De bibliotheek vindt dat men door het lezen van een boek zijn  eigen grenzen verlegt en zijn wereld vergroot met nieuwe ervaringen en verhalen. Met de campagne Nederland Leest wil de bibliotheek haar bezoekers uitnodigen met elkaar in gesprek te gaan over het cadeauboek en het thema.

Nederland Leest
Tijdens Nederland Leest organiseert de bibliotheek een avond in Uithoorn met schrijver Adriaan van Dis (12 november). In Amstelveen vertelt Marc Roth over hoe politiek en kunst onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn in Noord-Korea (18 november), neemt Marion Bloem je mee in haar persoonlijke verhaal als Indische vrouw (4 november) en kan men zijn eigen verhaal vertellen in dichtvorm tijdens het Poëziecafé (25 november). Bekijk het programma en reserveer tickets op bibliotheekamstelland.nl/NederlandLeest2021.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.