Donderdag 2 september ging OVA (Operette Vereniging Amstelveen) van start met haar nieuwe de musical ‘Jesus Christ Superstar’. Het is de bedoeling die met Pasen, op 15 en 16 april, de voorstelling te lasten zien in de grote zaal van Schouwburg Amstelveen.

Jesus Christ Superstar gaat het over de laatste week van het leven van Jezus Christus, gezien door de ogen van zijn verrader Judas, die in de musical ook als zijn beste vriend wordt voorgesteld.

Beroemde songs

De musical bevat wereldberoemde songs als ‘I Don’t Know How To Love Him’, ‘Superstar’ en het fenomenale ‘Gethsemane’, geschreven door Andrew Lloyd Webber en Tim Rice.

De legendarische rockopera krijgt live begeleiding van het Grand Circle Orchestra. Kaarten zijn te bestellen via de website van Musicalvereniging OVA of via Schouwburg Amstelveen.

Cast: Willem van Doesum (Jezus), Daniël Nijland (Judas), Sharina Heesen (Maria Magdalena). Artistiek team: Bernd Duenk en Danny Nooy (regie), Bas Jongsma (repetitor) en Gerbrand van Kolck (muzikale leiding)

Schouwburg

OVA werd op 9 oktober 1970 opgericht. Het doel van OVA is “Amateurtheater maken op het hoogst mogelijke niveau”. Sinds de oprichting bracht de vereniging operettes, maat in 2000 stapte zij over op musicals.

Door de kwaliteit van de producties heeft OVA een goede naam binnen de (amateur) theaterwereld en hierdoor kreeg zij als eerste toestemming van Disney en Stage Entertainment om respectievelijk Beauty and the Beast (2010) en Ciske de Rat – de musical (2014) op te voeren. OVA heeft een professionele artistieke leiding en speelt al jaren voorstellingen in de grote zaal van Schouwburg Amstelveen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.