Deze week heeft de leidekker de eerste geschreven leien op het dak van de sacristie gelegd zoals op de foto van Dolf Middelhoff is te zien. Voordat het hele dak van de kerk klaar is duurt nog maanden. Tot nu toe zijn er circa 1.500 dakleien gesigneerd door inwoners van Amstelveen, die de kerk een warm hart toedragen. “Meer dan wij van tevoren hebben kunnen bedenken”, zegt de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus.

Er zijn circa 180 amateurkunstenaars die evenzoveel leien hebben beschilderd. Een vakjury maakt na 23 oktober een selectie van de 30 mooiste leien. Die worden van 5 t/m 28 november tentoongesteld in museum JAN.

Mooiste exemplaren

Tijdens die tentoonstelling mag het museumpubliek de drie mooiste exemplaren kiezen. Doe worden na afloop van de expositie bewaard om in het torenmuseum te worden opgehangen. De 27 andere gaan, zoals afgesproken met de makers, het dak op.

Deelnemen aan de actie

De leienactie loopt nog tot en met zaterdag 23 oktober, meldt de stichting. “Dat is de laatste zaterdag dat wij van 10 tot 12 uur met een kraam bij de kerk staan voor de verkoop van St Urbanus chocolade en leien”, melden de ‘vrienden’.  Tot die tijd kunnen ook de laatste beschilderde leitjes worden ingeleverd bij het secretariaat van de kerk, bereikbaar op werkdagen van 10 tot 12 uur.

www.helponsuitdebrand.com

 

2 REACTIES

  1. Mooi om te lezen dat inwoners de kerk een warm hart toedragen door leistenen te beschilderen. Ik vind het resultaat erg mooi geworden. Ook denk ik dat het mensen samen brengt in een gemeenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.