Op zondag 9 februari (12.00 uur) geeft in de serie Bach Solo in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, de Amstelveense violist Bob van der Ent een koffieconcert. Ook organist / klavecinist David Schlaffke speelt. Van der Ent neemt Bachs Derde vioolsonate in C-groot (BWV 1005) voor zijn rekening. David Schlaffke, afkomstig uit Duitsland, speelt een orgelwerk uit Bachs Weimartijd. En men hoort een stuk voor viool en orgel van Rheinberger.

Bob van der Ent

Van 11.30 uur af is iedereen welkom. Het concert duurt ongeveer een uur. De toegang is vrij. Er wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Onloochenbaar

Onze plaatsgenoot Bob van der Ent speelt Bachs Derde vioolsonate in C-groot (BWV 1005). Een grootse sonate met Italiaanse invloeden, maar ook onloochenbaar ‘Bach‘; de prachtige, ongekend complexe fuga van deze Sonate kan alleen van zijn hand zijn.

De tweede solist is de uit Duitsland afkomstige organist / klavecinist David Schlaffke. Hij speelt een orgelwerk uit Bachs Weimartijd: BWV 596 in d-klein, dat een bewerking voor orgel is van een concerto voor twee violen en orkest van Vivaldi. Het concert besluiten beide musici gezamenlijk met enkele delen uit Sechs Stücke for Violine und Orgel opus 150 van Josef Gabriel Rheinberger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.