Nieuwe aanpak van jongeren die overlast geven en strafbare feiten hebben gepleegd: de Lokaal Persoonsgerichte Aanpak (LPGA). Deze aanpak van de gemeente richt zich op jongeren tot 23 jaar met problemen op het snijvlak van straf en zorg.

Doel is ‘een blijvende positieve gedragsverandering bij deze jongeren realiseren om te voorkomen dat ze opnieuw overlast veroorzaken of in de criminaliteit terecht komen’, zegt de gemeente.

Politie en OM

Binnen de LPGA werkt zij samen met politie, openbaar ministerie, jongerenwerk, middelbare scholen en partners in de zorg. Allemaal om jongeren tijdig in beeld te krijgen en op de volgens die partners juiste manier te begeleiden. Op 8 juni stemde het Actiecentrum Veiligheid- en Zorg (AcVZ) in met de aanpak van de gemeente. Die kan gebruik te maken van de kennis en expertise die bij het centrum aanwezig is. De gemeente sluit ook aan bij de afspraken van het Actiecentrum met bovengenoemde netwerkpartners.

Preventie

“Met de meeste jongeren in Amstelveen gaat het gelukkig goed, maar we mogen onze ogen niet sluiten voor jongeren die overlast veroorzaken en crimineel gedrag vertonen”, zegt burgemeester Tjapko Poppens. Volgens hem is er bij veel van die Bij veel van die jongeren sprake van onderliggende (zorg-)problematiek. “Daarom ligt bij deze aanpak de nadruk op preventie en de combinatie met zorg. Goede samenwerking en tijdige signalering zijn hierbij cruciaal. We willen jongeren daarmee een toekomstperspectief bieden.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.