In een tot concertzaal omgetoverd Museum Jan (voorheen Van der Togt Museum) wordt zaterdag 20 juni (18.00 tot 18.45 uur) een bijzonder concert gegeven. Voor een gelimiteerd publiek van maximaal dertig bezoekers treden dan de Amstelveense musicus Laurens de Boer en beeldend kunstenares Pascale Lefebvre op met ‘Solstice 2020 – ZINTUIG’. Het is de première van een door de Boer gecomponeerd werk, geïnspireerd op zes zinnenprikkelende schilderijen van Lefebvre.

Tastzin Pascale Lefebvre

De Amstelveense kunstenares Pascale Lefebvre maakte zes digitale kunstwerken die elk een zintuig verbeelden. De beelden, met titels als ‘Tastzin’ of ‘Proprioceptie of zesde zintuig’, werden door Laurens de Boer vertaald in even zoveel pianocomposities.

Componist

Pianist de Boer (1976) is ook koordirigent en componist. Hij studeerde piano aan het Rotterdams Conservatorium en gaf meer dan tien jaar lang concerten in binnen- en buitenland. Sinds een aantal jaren doceert hij in zijn Pianowerkplaats aan de Amsterdamseweg en werkt hij aan soloprojecten. Tijdens ontmoetingen met Lefebvre ontstond het idee samen te werken, wat begin dit jaar leidde tot een concertserie die door de coronacrisis werd afgelast.

Met het concert in Museum JAN is het duo blij de draad weer op te pikken. Musicus de Boer slaat een nieuwe weg in: De muziek, waarin ook veel ruimte is voor improvisatie, is gemaakt op en voor elektronische toetsinstrumenten. De zes digitale kunstwerken van Pascale Lefebvre worden tijdens het concert vertoond en binnenkort in een serie van maximaal acht exemplaren door de kunstenares afgedrukt. De werken zijn te koop.

 

 

Tickets

Tickets voor het concert ‘Solstice 2020 – ‘ZINTUIG’ zijn verkrijgbaar via percussivepiano.nl of door een mail te sturen naar event@pascalef.eu. Museum JAN ligt aan de Dorpsstraat 50. Borrel na afloop.

 

Bijschrijft foto: Pianist en kunstenaar in Museum JAN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.