B&W vinden dan burgemeester Femke Halsema zich met demonstratie tegen racisme op de Dam niet ongeloofwaardig heeft gemaakt als voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, zoals Michel Becker van Actief voor Amstelveen (AVA) zegt. Het raadslid stelde daarover schriftelijke vragen.

Burgemeester Tjapko Poppens

Op basis van een gesprek in de Veiligheidsregio, waarvan burgemeester Poppens van Amstelveen vicevoorzitter is, komen B&W tot de conclusie dat ‘een professionele reflectie op de gebeurtenissen’ plaatsvond en lessen geleerd zijn van de gebeurtenissen op de Dam. Ook de Amsterdamse gemeenteraad, met alleen moties van wantrouwen van VVD en Forum voor Democratie, toonde begrip voor Halsema onder de gegeven omstandigheden.

Geen ontslag

“Daarnaast heeft het bestuur van de Veiligheidsregio inmiddels besloten dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de besluitvorming en de overwegingen daarbij. De uitkomsten van dat onderzoek zullen wij u doen toekomen”, antwoordt de burgemeester AVA. Hij is niet van plan, zoals Becker wilde, in de Veiligheidsregio het ontslag van Halsema aan de orde te stellen.

5 REACTIES

  1. HEERLIJK dit.

    Vraag 2:
    Bent u met ons van mening dat zij daarom niet langer als voorzitter van de veiligheidsregio
    kan functioneren? Zo ja op deze vragen, bent u bereid een vergadering van de veiligheidsregio bijeen te roepen, dit onderwerp aan de orde te stellen, en aan te sturen op
    een wel gezaghebbende voorzitter?

    Beantwoording
    Nee.

    We vertrouwen erop dat hiermee uw vragen zijn beantwoord.
    Hoogachtend,
    burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen,

    KORTOM ook Herbert Raat die zo hoog van de toren blies hierover als wethouder, vindt dit.
    Allemaal ego’s (Michel Becker, Herbert Raat, Kees Noomen) diegenen die in Amstelveen hier zo een punt van maakte. Iets waar ze niet over gaan. Erg makkelijk ook om naar een ander te wijzen, zodat ze het niet over eigen zaken hoeven te hebben.

    • Vergeet ook vooral burgemeester Hr. Poppens niet. Die blijkt thans ook de ruggegraad van een kwal te bezitten. Zijn vrouwelijke CDA voorgangster Mw. Mirjam van ’t Veld, slechts kort actief als burgemeester in Amstelveen (2014-2017), had het blijkbaar door en vertrok vroegtijdig. Slimme vrouw.

  2. ‘een professionele reflectie op de gebeurtenissen’

    Nu kon Herbert Raat wel voor zijn beurt spreken, maar de burgemeester doet dat nu ook. De uitkomst van het onderzoek moeten immers nog volgen.

  3. “B&W vinden dat burgemeester Femke Halsema zich met demonstratie tegen racisme op de Dam niet ongeloofwaardig heeft gemaakt als voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland.”

    Ze kunnen beter de geloofwaardigheid van burgemeester Poppens en wethouder Raat onderzoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.