Het concept van de gemeentelijke zienswijze op Schiphol komt niet te sprake in de donderdag (18 juni) te houden vergadering van de Raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur, zoals GroenLinks had gevraagd. Na de zomer komt er wel een bijeenkomst van de gemeenteraad, waarin Schiphol en de Luchtverkeersleiding (LVNL) ingaan op de door beide voorgestelde hinder beperkende maatregelen.

Die staan namelijk in een Uitvoeringsplan Hinderreductie. De vragen van GroenLinks betroffen de eerder verschenen Luchtvaartnota van minister Van Nieuwenhuizen, waarmee wethouder Herbert Raat de vloer aanveegde op zijn persoonlijke weblog. De houding van Raat, die vond dat in de nota niet krachtig werd opgetreden tegen hinder voor de regio, viel overigens bij GroenLinks in goede aarde.

Position Paper

Overigens zal het college van B&W wel een zienswijze indienen tegen de ontwerp Luchtvaartnota en zich daarbij baseren op de door de gemeenteraad vastgestelde ‘Position Paper Schiphol’. Maar die gemeentelijke zienswijze wordt afgestemd op die van de Bestuurlijke Regie Schiphol (BRS). En de bijeenkomst van de BRS waarin gesproken wordt over de in te dienen zienswijze vindt pas plaats op 18 juni. Vandaar dar er woensdag nog geen zienswijze van de gemeente ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.