Opnieuw houdt GroenLinks een bijeenkomst over de betaalbaarheid op de woningmarkt in Amstelveen. Speciaal gaat zaterdag 23 oktober (13.00 tot 15.00 uur) in de Buurtkamer van het Keizer Karelpark (MOC, Lindenkaan 75) over betaalbare  zelfstandige woonvormen voor ouderen.

He is de bedoeling dat oudere inwoners daar met elkaar praten over de problemen die zij ondervinden bij het zoeken naar betaalbare woonruimte in Amstelveen en mogelijke woonoplossingen.

Al jaren

De GroenLinks-fractie in de gemeenteraad zegt al jaren aandacht voor dit onderwerp te vragen en veel klachten van Amstelveners te krijgen over de kansen die ouderen hebben op de woningmarkt. Raadsleden Stieneke Kruijer en Cheimaa Aouni zeggen dat ouderen eigenlijk geen kant op kunnen. “De mensen staan vaak al jaren ingeschreven en willen het liefst zo snel mogelijk een betaalbare woning, die geschikt is voor zelfstandig wonende ouderen. In Amstelveen hebben deze ouderen, die hier vaak al hun hele leven wonen, geen kans.”

Tijdens de bijeenkomst spreekt ook Chrétien Mommers (eigenaar van Moad), die verschillende woonvormen die voor ouderen presenteert, en een bestuurslid van de stichting Knarrenhof over meergeneratiehofjes.

Diverse woonvormen

Mommers denkt onder meer aan kangeroewoningen, mantelzorgwoningen en levensloop bestendige woningen.

Meergeneratiehofjes heeft stichting Knarrenhof in het land op verschillende locaties ontwikkeld. Zo’n hofje komt neer op een vrijblijvende gemeenschap, waar men van elkaars kennis / kunde en gezelschap profiteert. Volgens GroenLinks is dat ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen.

In verband met de doelgroep wordt aan de deur alleen gecontroleerd op een geldig vaccinatiebewijs. De fractie wil graag dat de aankondiging van de meeting ook via social media wordt gedeeld. Aanmelden bij fractie@groenlinksamstelveen.nl

1 REACTIE

  1. Zoals een ander hier al zei, de verkiezingen naderen! Wanneer gaan politieke partijen nu eens echt iets voor hun achterban doen. Werk samen met andere partijen die dat ook vinden en trek niet alleen op, opdat je eigen partij zogenaamd aan zijn trekken komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.