Vijftig miljoen wil de gemeente de komende jaren investeren in huisvestig van het onderwijs. De scholen moeten niet alleen ruimte bieden aan het groeiende aantal leerlingen, maar ook voldoen aan nieuwe klimaat- en duurzaamheidseisen en zo zijn ingericht dat men er volgens de laatste onderwijsvisies les kan gegeven, vindt de gemeente.

HWC oud en nieuw

Het staat beschreven in het Integraal Huisvestingsplan (IHP), dat uit twee delen bestaat: Een ervan is gericht op de periode tot 2024 en in het tweede kijkt men vooruit naar 2039.

Urgent

Het eerste gedeelte, waarin de aanpak van schoolgebouwen met de meest urgente huisvestingsvragen staat, wordt bij de begroting aan de raad voorgelegd. Het tweede deel volgt later, omdat hiervoor nog intensief overleg nodig is met onderwijsbesturen en kinderopvangorganisaties om tot gezamenlijke inzichten en een visie te komen.

Volgens onderwijswethouder Frank Berkhout anticipeert het gemeentebestuur met het IHP, samen met onze onderwijspartners, op toekomstige ontwikkelingen als de groei van de stad en de internationalisering, die vraagt om een breder scholingsaanbod. Het nieuwe schoolgebouw van het Herman Wesselink College is bijna klaar voor gebruik; de sportvoorziening volgt aar snel.

AC

Het Keizer Karel College wordt gerenoveerd en uitgebreid zodat het de komende 30 jaar weer meekan. “Ook het Amstelveen College, ooit ontworpen voor 1500 leerlingen, breiden we uit zodat de 1.700 leerlingen erin passen”, zegt Berkhout. “Bij de basisscholen werken we verder aan al ingezette ontwikkelingen.”

Hij wijst in dat verband op de vervangende nieuwbouw voor de scholen Horizon en de Akker. “Zij komen samen onder één dak met kinderopvang en sport. Volgend jaar start de bouw van het nieuwe gymlokaal voor de Bloeiwijzer en verplaatsen we de School of Understanding van de Landtong naar Pandora. De toekomst vraagt niet alleen om aanpassingen van bestaande scholen. Ook in nieuwe wijken, zoals in de Scheg, staat een nieuwe onderwijsvoorziening gepland. Zodat kinderen uit die nieuwe wijk straks in hun eigen buurt naar school kunnen. In totaal komt de investering voor het eerste deel van het IHP op € 49,7 miljoen euro.”

Foto boven: Wethouder Berkhout bekeek in mei het in aanbouw zijnde nieuwe pand van het Herman Wesselink College.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.