Uitbreiding en renovatie van het Keizer Karel College aan de Elegast, opdat het KKC weer dertig jaar vooruit kan. Daarover is een afspraak gemaakt tussen gemeente en de schoolbestuur. Dit voorstel wordt tijdens de komende raadsvergadering aan de raad voorgelegd. Als die akkoord gaat wordt volgend de tijdelijke huisvesting gerealiseerd en begint in 2022 de bouw van de nieuwbouw en renovatie.

Frank Berkhout

De sporthal bij de Meerkamp verdwijnt dan om daar extra ruimte te creëren voor een extra zwembad, ter uitbreiding van het zwemwater. De VVD heeft al bij monde van raadslid Victor Frequin laten weten dat een goede constructie te vinden.

Oude Dorp

Met de ingrijpende verbouwing van het KKC zijn de Amstelveense middelbare schoolgebouwen weer bij de tijd, zegt wethouder Frank Berkhout van Onderwijs. “Het is mooi dat dit schoolgebouw uit 1968 behouden blijft voor het Oude Dorp. Een duurzame oplossing ook, want we behalen een enorme milieuwinst door een groot deel van het pand blijvend te gebruiken. Renovatie is verder voordeliger dan nieuwbouw, bleek toen we de kosten vergeleken.”

Plannen

Bestuurder Arend Smit van de Stichting Keizer Karel vindt het belangrijk dat toekomstgericht onderwijs verder gerealiseerd wordt. “Daarom investeert onze stichting een bedrag van € 3,7 miljoen in dit gezamenlijke project. De totale investering is begroot op € 24,8 miljoen, waarvan de gemeente dus € 21,1 miljoen voor haar rekening neemt.”

De nieuwe rector Nan Botting van het KKC zegt ik blij te zijn dat de kogel door de kerk is. “Met hernieuwde energie gaan we nu verder met uitwerken van de plannen en maken we een start met de voorbereidingen.”

Frisse school

Met de uitbreiding en renovatie wil het KKC niet alleen zorgen voor de huisvesting van het

Victor Frequin

groeiende aantal leerlingen, maar staan twee uitgangspunten centraal. De nieuwe indeling en vormgeving moet de onderwijsvisie ondersteunen en er moet een goede en gezonde leer- en werkomgeving komen.

Studiepleinen

In het bestaande en nieuwe deel komen leer- en studiepleinen. De hele school moet gaan voldoen aan het Frisse Scholen klasse B principe. Een frisse school is een schoolgebouw (basis- of voortgezet onderwijs) met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid.

Voor de sportvoorzieningen komt er nog een apart plan, waarbij de sportaccommodatie buiten schooltijd ook door andere verenigingen gebruikt kan worden. De start van de werkzaamheden staan gepland voor het jaar 2022, de tijdelijke huisvesting op het naastgelegen sportterrein wordt in 2021 geplaatst.

Zwembad

Over het feit dat er geen nieuw zwembad komt, maar de sporthal van De Meerkamp in feite wordt verplaatst naar het KKC is zoals gezegd de VVD uiterst tevreden. Raadslid Victor Frequin zegt: “Deze keuze lost het tekort aan zwemwater in Amstelveen op en is betaalbaar in de huidige Corona tijd.” Hij roept AmstelveenSport op alvast voorbereidingen te treffen om deze toekomstige extra zwemcapaciteit optimaal in te zetten voor de zwemlessen voor de jeugd en zo nodig de bestaande capaciteit zoveel mogelijk daarop toe te spitsen. “Indien het nodig is daarvoor veranderingen aan te brengen in de huidige toebedeling zal AmstelveenSport hiervoor voorbereidingen moeten treffen”, zegt hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.