Over de flat Aquarius aan Watercirkel mag de gemeente dan ruzie hebben gemaakt eigenaar Eigen Haard, in de flat Najade daar zijn bewoners met de door renovatie duurzamer geworden woningen. Er is, zeggen ze, meer comfort, veiligheid en een lagere energierekening ontstaan.

Deze week leverde woningcorporatie Eigen Haard de laatste woningen op van de flat. Sinds de start van de werkzaamheden, eind november, zijn de 60 woningen daarvan volgens haar comfortabeler, veiliger en energiezuiniger gemaakt.

Van de flat aan de Watercirkel 162-280 zijn de gevels, de bergingen en het dak geïsoleerd. Het meeste glas is vervangen door isolerend dubbelglas en de ventilatie vernieuwd. Bewoners kregen ook nieuwe voordeuren, met nieuwe sloten, en het asbest in de aan de buitenkant ook geschilderde kozijnen werd verwijderd.

Warmer

“Als ik nu de woning in kom denk ik dat de kinderen met de verwarming hebben gespeeld, zo aangenaam is het”, zegt bewoonster Kirsten (foto boven). “Ik zag er wel tegenop want een renovatie zonder troep moet nog uitgevonden worden. Een paar dagen met houten schotten in plaats van ramen is natuurlijk niet leuk. Anderzijds is het in zes werkdagen klaar en het resultaat is prima.”

Overlast
Woningcorporatie en aannemer wilden de overlast voor bewoners zoveel mogelijk beperken. Daarom zijn de werkzaamheden in de woning in korte tijd uitgevoerd. Voor bewoners die niet thuis konden blijven wegens hun leeftijd of ziekte was een logeerwoning beschikbaar. Ook kon men overdag in een rustwoning.

“De aannemer heeft echt zijn best gedaan het werk zo goed mogelijk uit te voeren”, zegt flatbewoner Frans (naast Kirsten). “Het belangrijkste was dat er tijdens de bouw altijd iemand was waar je je vragen aan kon stellen. Natuurlijk is hier en daar wel wat gesneuveld maar ook dat is goed opgepakt.”

Samen verduurzamen
Woningcorporatie Eigen Haard maakt de komende jaren duizenden huizen energiezuiniger. Woningen worden comfortabeler, veiliger, duurzamer en bewoners besparen op energie. De corporatie wil dat in 2050 al haar woningen CO2 neutraal zijn.

1 REACTIE

  1. Ik zie op de foto maar 2 mensen staan!
    Gaat dit op voor alle bewoners en heeft de Woningcoöperatie dit gecontroleerd middels een enquête met gerichte vragen? Dit kan natuurlijk ook een goed functionerende flatcommissie doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.