FOTO: AMSTELVEENWEB.COM

Wie toch een tunnel over de verbrede A9 wil, moet volgende week, donderdag 6 september om 10.00 uur, naar de zitting van de Raad van State aan de Kneuterdijk 22 in Den Haag komen. Eerst zou die tunnel er wel komen, maar de gemeenteraad besloot ervan af te zien, omdat er € 100 miljoen mee gemoeid zou zijn, die Amstelveen zelf moest ophoesten. Een moeizame procedure leidde tot het open breken van het bestaande contract, waarna € 40 miljoen moest worden betaald en de weg nog slechts enkele overkappingen kreeg (bij Oude Dorp en Stadshart).

Tegen die oplossing kwamen voorstanders van de tunnel in actie. Zij voerden diverse procedures en zijn ten einde raad naar de Raad van State gegaan. Daar gaan zij opnieuw vertellen dat de gemeente een enorme fout maakt, door de weg maar ten dele te overkappen. Zij willen die overkapping over de hele weg zien.

Halfbakken

Het is de bewoners in het Stadshart, onder wie aanvoerder Roy van Buren, niet duidelijk waarom er in Amsterdam-Zuidoost een volledige tunnel kan komen en in Amstelveen niet. Met de keuze van de gemeenteraad is Van Buren het niet eens. Volgens hem is nu door Amstelveen en Rijkswaterstaat voor een halfbakken oplossing gekozen.

 

2 REACTIES

  1. Op het eerste gezicht lijkt het inconsequent , maar ik weet niet wie in Zuidoost betaalt.
    En in Zuidoost liggen er ook 4 basisscholen in de directe nabijheid van deze weg, in Amstelveen 1 + als je de directe bewoning aan deze weg in zuidoost bekijkt ligt dat volgens mij veel hoger.

  2. Kijk eens naar die enorme strook betonnen niemandsland middenin het centrum van onze woonplaats. Die zal na de verbreding van de A9 nóg meer lawaai, uitlaatgassen en fijnstof produceren dan nu.

    En stel je dan eens voor dat daar sportvelden en andere gemeenschapsvoorzieningen hadden kunnen liggen en dat op de vroegere locaties daarvan huizen, kantoren en bedrijfsgebouwen gebouwd hadden kunnen worden.

    Met het geld van de Eneco-aandelen, fundraising en een krachtige publiek-private samenwerking had Amstelveen een normale en gezonde stad kunnen worden ipv een gespleten stedenbouwkundig misbaksel vol verkeerslawaai en fijnstof.

    Amstelveen heeft zich een unieke kans uit handen laten spelen door een één-tweetje van een VVD-wethouder en een VVD-minister.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.