‘Klik & Tik’ heet de cursus die van maandag 10 september af (11.00 tot 13.00 uur) wordt gegeven bij de bibliotheek aan het Stadsplein. Die is gericht op mensen die nog niet thuis zijn op de computer en op internet. Zij kunnen elke week komen oefenen, onder begeleiding van een bibliotheekmedewerker, om de computer beter te leren kennen, informatie te zoeken op internet, te e-mailen en berichten uit te wisselen via sociale media.

En de cursus ‘Werken met de e-overheid’ start dinsdag 11 september in 10.00 uur in bibliotheek Westwijk aan het Westwijkplein. Op donderdag 11 oktober gaat daar een tweede cursus van start. Beide cursussen duren vier weken en zijn bedoeld voor mensen die wel al thuis zijn op de computer en internet, maar een beetje moeite hebben met de vraag van de overheid hun zaken via internet te regelen. De cursussen zijn gratis en worden aangeboden door Bibliotheek Amastelland in samenwerking met Seniorweb.

Belastingendienst en gemeente

De cursus over per internet contacten met de overheid regelen, geeft antwoord op vragen over omtrent belastingaangifte, aanvragen van toeslagen en afspraken maken met de gemeente. Ook leert men informatie over bijvoorbeeld pensioenopbouw te raadplegen. Door in te loggen op DigiD (de digitale handtekening voor de overheid) kan men alles vinden over uitkeringen en persoonsgebonden budgetten.

SVB

Tijdens de cursus komen verschillende overheidswebsites aan de orde, waaronder die van de SVB, de gemeente en de Belastingdienst. Ook wordt uitgelegd hoe de berichtenbox van Mijn overheid werkt. Aanmelden voor beide cursussen kan via Anton Furnée:  a.furnee@debibliotheekamstelland.nl of telefonisch via 020-6414126.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.