Wat op de landelijke tv gebeurt moet ook in Amstelveen op RTVA kunnen, dacht het blad Amstelkids. Daar zijn kinderen van 8 tot 13 jaar welkom als acteur en presentator in het nieuwe Amstelkids SinterklaasJournaal. Zij kunnen een video sturen vaan de redactie van Amstelkids via info@amstelkids.nl  (t.a.v. Marloes Smit), het op basscholen verspreide blad, waarin overigens ook kinderen schrijven.

Het journaal zal – net als de krant – op scholen worden verspreid (via YouTube) en uitgezonden via het tv-kanaal van RTVAmstelveen en andere lokale media.

Comité

De lokale kinderkrant maakt voor een derde keer in opdracht van het Sinterklaas Comité Amstelveen een journaal voor kinderen. In november 2020 werd het eerste Amstelkids Journaal gemaakt, wegens de alternatieve Sinterklaasintocht (https://www.youtube.com/watch?v=3C21fx2MsRI&t=220s&ab_channel=Amstelkids) .

In april stond het tweede Amstelkids Journaal in het teken van vrijheid (i.v.m. 4 en 5 mei). En nu dus een derde journaal wegens de komst van Sinterklaas.
Kinderen kunnen dus solliciteren naar een plek in het journaal per video (met toestemming van hun ouders) waarin zij zichzelf kort voorstellen en laten zien  een goede reporter of presentator te zijn. Verwacht wordt verder dat de kinderen duidelijk spreken, zodat het voor iedereen verstaanbaar is. Bij de video moet ook een telefoonnummer worden meegestuurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.