Het Alzheimer Café op donderdag 23 februari (19.30 uur) in wijkcentrum Middenhof aan de Dr. Willem Dreesweg 155 gaat over rouwen bij dementie.

Over “Rouwverwerking bij dementie” spreekt geestelijk verzorger Caro Houtkoop. Hij werkt bij Amstelring en is daar ook ‘welzijnsmakelaar’, meldt Alzheimer Nederland.

Verpleeghuis

Houtkoop gaat in gesprek met gespreksleider Job van Amerongen spreken over het rouwproces bij dementie. Mensen met dementie verliezen namelijk grip op hun leven. Als uiteindelijk de gang naar verzorgings- of verpleeghuis wordt gemaakt, verliezen patiënten hun onafhankelijkheid en hun vertrouwde omgeving en contacten. Dit proces kan tot diepe rouw leiden.

Mantelzorg

Maar ook de mantelzorger doorloopt een voortdurend proces van verlies en rouw. Als de keuze moet worden gemaakt om de partner te laten opnemen, ervaren mantelzorgers dat als een groot verlies.

Caro Houtkoop zal vertellen over rouwverwerking en over mogelijkheden tot ondersteuning. Uiteraard is er ruim gelegenheid om vragen te stellen.

In Wijkcentrum Middenhof kan men vanaf 19.00 gewoon binnenlopen, de toegang is gratis en de koffie staat klaar. Informatie: www.alzheimer-nederland.n/amstelland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.