Drie concerten in maart in de Urbanuskerk in Bovenkerk. Ter gelegenheid van het zilveren jubileum (25 jaar) van het Amstel Gospel Choir zingt dat daar op zaterdag 25 maart (20.00 uur). Zondagmiddag 5 maart (14.30 uur) concerteert er het Alphens Kozakkenkoor en op vrijdag 31 maart (19.30 uur) voert het Pauluskoor er Bachs Matthäus uit.

Voor de opening van het nieuwe culturele seizoen nodigde Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus het Alphens Kozakkenkoor uit. Dat koor geeft dus op zondagmiddag 5 maart om 14.30 uur een concert.

Benefiet

Het Alphens Kozakkenkoor (foto) hoopt met dit benefietconcert een steentje bij te dragen aan de restauratie van de door brand getroffen Sint Urbanuskerk. Het koor heeft in zijn 15-jarig bestaan veel opgetreden in binnen- en buitenland. Onder leiding van dirigent Arkadi Gankin brengt het orthodox-byzantijnse liederen, maar ook traditionele volksliederen uit Oekraïne en Georgië, ten gehore. En natuurlijk vrolijke en romantische Kozakkenliederen.

In de gerestaureerde St.Urbanuskerk zullen de melancholische en romantische, maar ook de opzwepende klanken van het Alphens Kozakkenkoor prachtig klinken, vindt de stichting.

De begeleiding van het koor wordt verzorgd door dirigent Arkadi Gankin en Sheila Moens op de bajans en door Nathalya Shevcenko op de balalaika. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via de website www.alphenskozakkenkoor.nl. Tot en met 4 maart voor € 15.00. Voor aanvang van het concert bij de kerk voor € 17.50 (incl. een consumptie).

Herinneringen

Het jubileumconcert van het Amstel Gospel Choir wordt dus gegeven op 25 maart om 20.00 uur. Tijdens het concert zullen er herinneringen en muziek van de afgelopen vijfentwintig jaar voorbij komen. Het koor denkt dat men gaat genieten “van bekende, maar zeker ook nieuwe songs samengesteld uit ons uitgebreide repertoire”. Wie meer informatie over het koor wil: http://www.amstelgospel.nl/ Kaarten bestellen voor het concert via de beveiligde link: https://www.ticketkantoor.nl/shop/amstelgospel Kaarten kosten € 15,00, inclusief een drankje in de pauze.

Pauluskoor

Het Pauluskoor Amstelveen herstelt een traditie. Op 31 maart komt het weer ’thuis’, zegt het zelf, in de herstelde Bovenkerkse St. Urbanus voor de uitvoering van Bachs Matthäus.

Voor het koor, dat dit jaar zijn 85-jarige bestaan viert, is het heel bijzonder om na vijf jaar met deze indrukwekkende muziek weer in de Urbanuskerk op te treden.

Meesterwerk

Bach componeerde zijn meesterwerk, dat het lijdensverhaal van Christus volgens het evangelie van Matthäus vertelt, toen hij werkzaam was als cantor van de Thomaskirche in Leipzig. Aangenomen wordt dat het oratorium voor het eerst werd uitgevoerd op Goede Vrijdag 11 april 1727. De eerste uitvoering in Nederland kwam pas in 1874, maar het werk is sindsdien ongekend populair geworden.  Een Franse toeristengids meldde eind jaren 50 al dat, naast de tulpen en fietsers, de Matthäus Passion kenmerkend was voor Nederland. Naar schatting worden er tegenwoordig bijna 200 uitvoeringen met duizenden deelnemers gegeven. Voor velen geldt dat hoe vaker de Matthäus beluisterd wordt, hoe groter de bewondering voor het werk wordt en de beleving ervan alleen maar intenser.

En nu is het ook weer mogelijk de Matthäus Passion in Amstelveen te beluisteren, een geweldige belevenis voor publiek, solisten, orkest en het Pauluskoor Amstelveen.

De uitvoering staat o.l.v. Marcel Joosen met begeleiding van Philharmonia Amsterdam en met medewerking van het Jeugdkoor The Classics van de Muziekschool Waterland. De solisten zijn Jeroen de Vaal (evangelist), Hans Christian Hinz (Christus), Aliya Akhmadeeva (sopraan), Daniëlla Buijck (alt), Erik Slik (tenor) en Matthijs Mesdag (bas). Het concert begint dus om 19.30 uur. Prijs €32,50. De kaartverkoop start op 13 februari om 9.00 uur via de website van het Pauluskoor: https://pauluskoor.nl/ of via de QR code op de affiches.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.