Omdat het in strijd blijkt met het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan, kan Burgerbelangen Amstelveen (bbA) ter gelegenheid van het 30-jarge bestaan van de partij niet op 15 februari beginnen met aanplanting van een dertigtal walnotenbomen. Dit heeft de gemeente bbA laten weten. 

De bomen zouden op het parkeerterrein komen. In overleg met eigenaar Ger Loogman van het golfcentrum Amsteldijk had bbA daarvoor gekozen.

Andere locatie

Omdat het gebied deel uitmaakt van de Amstelscheg, het groengebied bij de Amstel, kan het volgens het bestemmingsplan het doorgaan. De Amstelscheg is bijzonder  waardevol  landschap is, zegt bbA.

‘Hoewel de bomen op eigen grond van de familie Loogman zouden worden geplant, zijn er regels die voor dit gebied gelden’, meldt bbA. Het betekent dat het landschap open moet blijven, liet de gemeente bbA weten.

BbA–voorzitter Peter Bot heeft al gesprekken met de gemeente gevoerd. “Wij kijken nu samen naar nieuwe mogelijkheden. Dat kan een ander privéterrein zijn maar ook openbaar gebied”, zegt hij. “Dat verkennen wij gezamenlijk. Het liefst willen wij de bomen nog deze maand planten in verband met het aanslaan van de aanplant, maar ook omdat het idee is gekoppeld aan de viering van ons 30-jarig bestaan. Het gaat om twee grote en 28 kleinere bomen.”

Bot zegt blij te zijn met de medewerking van de gemeente. “De lokale partij bbA blijven onverminderd enthousiast over het plan om de inwoners bomen te schenken. Ik ben blij te horen dat ook de gemeente het een mooi gebaar vindt en graag wil meedenken. Maar we houden ons aanbevolen voor tips voor goede locaties. “

3 REACTIES

  1. Wat een infantiel gedoe. Eerst mocht die golfbaan er niet komen van PS vanwege bestemmingsplan, maar de gemeente heeft zich indertijd daar een versuffing voor gelobbyd en nu gaat de gemeente dwars liggen vanwege 30 walnootbomen. Hoe zielig en onstandvastig kun je zijn daar in het Kremlin a/d Poel.

    • Trouwens waarom op de toegangsweg naar Loogman. Of is die weg ook nog door de gemeente betaald? Loogman kan zelf daar toch ook wat groen neerzetten. Zo armlastig is hij niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.