Aanstaand weekend wordt het Cobra Museum en het daarbij behorende terras in Mexicaanse sferen gebracht. Naast gezinsactiviteiten zijn er twee lezingen door kunsthistoricus Julia Alting (vrijdag 17.00 uur) en de Amstelveense fotograaf Paul van Riel (zaterdag 17.00 uur) over Frida Kahlo en Mexico.


Zij is volgens het museum, waar op het ogenblik een tentoonstelling van haar is te zien, waarschijnlijk ‘de beroemdste vrouwelijke kunstenaar ter wereld’.

Canon

Kahlo is gecanoniseerd als de ultieme representatie van een vrouwelijke kunstenaar; als idool, heldin en symbool voor verzet? In de lezing gaat kunsthistoricus Julia Alting in op vragen rond haar kleven en werk. Zij studeerde cultuurwetenschappen aan het Amsterdam University College en New York University en Azië studies en kunstgeschiedenis aan Universiteit Leiden en SOAS, University of London. Alting is geïnteresseerd in moderne en hedendaagse kunst, de plek van vrouwelijke kunstenaars in de canon en historische tijd.

Fotograaf Paul van Riel vertelt aan de hand van zijn foto’s over zijn reis naar Mexico. Men kan plaatsnemen aan een tafel in het café en de lezing van Paul van Riel volgen. Men kan ook tentoonstelling ‘Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution’ bezoeken, die is verlengd tot en met zondag 3 oktober. Het Cobra Museum is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.

Vrijdag, zaterdag en zondag: Foodmarket op het museumplein, de hele dag; Schminken voor kinderen (vrijdag van 14 tot 18 uur, zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur); de diepte in – 1 kunstwerk uitgelicht door een kenner om 16 uur; een wervelende Cobra talkshow over de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera op groot scherm doorlopend in de Voordrachtzaal.

Voor het hele gezin: Elke zaterdag kan men reserveren voor de familieworkshop My Deer Self (6+), van 11 tot 13 uur. Elke zondag kan men kosteloos aanschuiven in het CoBrA Atelier, van 11 tot 16 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.