Fractievoorzitter Michel Becker van Actief voor Amstelveen voelt zich een roepende in de woestijn in de coronacrisis. Hij zegt er verbaast over te zijn dat de communicatie over maatregelen voornamelijk via de media tot hem komt en reageert op kritiek van burgers in lokale media, waaronder amstelveenblog.nl, over de vragen die hij aan burgemeester Poppens heeft gesteld.

Michel Becker (AVA)

Hij vroeg onder meer in hoeverre de afgekondigde mondkapjesplicht in drukke delen van Amsterdam ook in Amstelveen gelden. “AVA is de enige partij die zich druk maakt over het gebrek aan communicatie in deze coronacrisis”, zegt hij. Die communicatie is volgens hem afhankelijk van uitingen in de media. “Ondernemers, instellingen en inwoners willen gewoon weten welke in Amsterdam aangekondigde maatregelen van morgen af mogelijk ook van toepassing zijn in Amstelveen, wat ook deel uitmaakt van de Veiligheidsregio.”

Bühne

Dat hij in de reacties in de lokale media persoonlijk nogal wat ‘naar zijn hoofd’ krijgt ik, zoals hij dat noemt, deert hem blijkbaar niet. “Ik kan er wel tegen dat men zegt dat ik voor de bühne praat of vermeende horecabelangen heb.” Maar hij wijst er op wél een gekozen volksvertegenwoordiger te zijn.  “De raad heeft een controlerende functie op het functioneren van burgemeester en wethouders, als ook de rol van onze burgemeester in de Veiligheidsregio. Volgens mij doe ik dat met mijn schriftelijke vragen.”

3 REACTIES

 1. Gekozen??? Al weer iets vergeten te vertellen beste man, je bent er in gerold omdat je voorganger er vanwege medische redenen mee kapte. Maar ja, zo doe je bij verschillende politieke partijen nog eens ervaring op, van D66, via VVD naar AVA, maar ik heb besloten om je niet meer opportunistisch te noemen.

 2. Laat ik allereerst zeggen het sportief te vinden dat de heer Becker reageert.

  De heer Michel Becker en AvA hebben zich tijdens de coronacrisis nauwelijks druk gemaakt over de inhoudelijke situatie. Ik zie wel dat andere partijen zich bijvoorbeeld druk hebben gemaakt over de situatie bij verpleeghuizen en instellingen in Amstelveen. De heer Becker maakte zich op 3 juni jl. via schriftelijke vragen vooral druk over de positie van de burgemeester van Amsterdam, die qq voorzitter van de Veiligheidsregio is, iets waar hij niet over gaat en waar het parlement en de gemeenteraad van Amsterdam over gaan. Hoe Amstelveners met de vragen van Michel Becker geholpen zijn is mij een raadsel.

  Als het gaat om de communicatie lijkt me dat de gemeente Amsterdam heel correct heeft gecommuniceerd op haar eigen website richting de Amsterdammers. Snap niet waarom men zich daar dan druk over moet maken. Het enige dat je je kan afvragen is het opportuun dat er in Amstelveen ook een mondkapplicht moet komen, maar de aantallen in Amstelveen aan mensen zijn de facto qua drukte lager dan Amsterdam.

  Ook de heer Becker weet dat er geen enkele mondkapplicht in Amstelveen behoudens openbaar vervoer van toepassing is. In die zin gebruikt de heer Becker de welbekende politieke truck door zelf chaos/onduideljikheid proberen te scheppen om dan te constateren dat er gebrek aan communicatie zou zijn.

  Op de site van de gemeente Amsterdam is alle informatie transparant te vinden vanuit de bron inclusief de verordeningen en preciese besluiten. En dus niet via de media zoals de heer Becker abusievelijk stelt dat dit alleen maar via de media zou zijn gecommuniceerd. De mondkapplicht is tot 31 augustus ingesteld voor een beperkt aantal gebieden door de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelveen die Femke Halsema vervolgens als voorzitter heeft aangewezen in samenspraak met het lokale bestuur.

  (link nieuwsbericht website gemeente Amsterdam)
  (link nieuwsbericht met faq website gemeente amsterdam)
  (link naar de noodverordening van de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland)
  (link naar het aanwijzingsbesluit van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland)
  (link naar overzicht corona nieuws op site gemeente Amsterdam waar alle berichten van de Veiligheidsregio te vinden zijn)

  De heer Michel Becker is wel lokaal Amstelveens volksvertegenwoordiger, maar is niet gekozen. Bij de verkiezingen van 21 maart 2018 zijn de nummers 1 en 3 gekozen. De heer Becker stond op de nummer 2 en kwam in de gemeenteraad als eerste opvolger op 13 februari 2019 doordat de nummer 1 van zijn partij om moverende en begrijpelijke redenen terugtrad. Hij kan aldus niet volhouden feitelijk gekozen te zijn, want dat is hij niet. Voor de goede orde de heer Becker is uitgever van AmstellandSport, een sportkrant die mede gesubsidieeerd wordt door AmstelveenSport die weer op haar beurt door de gemeente wordt gesubsidieeerd.

  Dus gebrek aan communicatie?
  Zowel de rijksoverheid als veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland communiceren volop over de maatregelen. Wellicht een tip voor de heer Becker: donderdag om 19 uur zullen Mark Rutte en Hugo de Jonge een persconferentie geven die op veel netten integraal te zien zal zijn.

  PS heb dit bericht opnieuw gepost omdat mijn eerdere posting niet geplaatst werd mogelijk omdat links mogelijk niet zomaar mogen worden geplaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.