Zondag 16 augustus (16.30 uur) wordt in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a, een muzikale vesper gehouden die weer in de kerk meegevierd kan worden. Twee cantates, een van Johann Sebastian Bach en een van Dieterich Buxthude, worden uitgevoerd door Het Bach Ensemble Amsterdam onder leiding van Paulien Kostense.

Wegens de verplichte 1,5 meter kunnen er niet heel veel mensen komen luisteren en is men verplicht zich aan te melden via aanmelden@kruiskerk-amstelveen.nl, via cantate@kruiskerk-amstelveen.nl of het aanmeldingsformulier op de website van de kerk. Men krijgt dan een bevestiging. Mocht het vol zijn of als daar iemands voorkeur naar uitgaat, jan men de vesper ook thuis vanaf 16.30 uur via de website van de Kruiskerk Amstelveen bekijken www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Vroege cantate

In deze vesper wordt de cantate ‘Der Herr denket an uns’ (BWV 196) uitgevoerd, een vroege cantate van J.S.Bach, hoogstwaarschijnlijk gemaakt voor een huwelijk. Het stuk is voor uitvoering in kleine bezetting geschreven.

Van Dieterich Buxtehude wordt de cantate ‘Alles was ihr tut mit Worten oder mit Werken’ (BuxWV 4) uitgevoerd, een prachtig voorbeeld van barokke architectuur met veel muzikale tekstuitbeelding: een kolfje naar de hand van de jonge en enthousiaste zangers en spelers van het Bach Ensemble Amsterdam. Henk Trommel is organist, ds. Niek Scholten liturg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.